ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 13 janvier 2015

Και ο Μωάμεθ είναι Charlie



AFP,AP
Με μία γελοιογραφία του Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδό της θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη η γαλλική σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo, στο πρώτο φύλλο της μετά την ασύλληπτη τραγωδία με τα 12 θύματα.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το σκίτσο θα απεικονίζει τον προφήτη Μωάμεθ να φοράει ένα λευκό τουρμπάνι ενώ ένα δάκρυ κυλάει από το αριστερό του μάτι. Στα χέρια του κρατάει μια πινακίδα με την ένδειξη «Je suis Charlie», όπως αυτές που κράδαιναν εκατομμύρια άνθρωποι που διαδήλωσαν στη Γαλλία υπέρ της ελευθερία της έκφρασης.
Το σκίτσο φέρει την υπογραφή του σκιτσογράφου Λουζ και συμπληρώνεται με τον τίτλο... «Όλα είναι συγχωρεμένα». Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα ανέφεραν ότι η καρικατούρα συμβολίζει τη συγχώρεση των σκιτσογράφων από τον Μωάμεθ για την σάτιρα σε βάρος του. Η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στην συμβολική «έκδοση των επιζώντων» την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκατομμυρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση.
Η σατιρική εφημερίδα παρά τα θύματα που μετρά έχει υποσχεθεί να μην ξεπουλήσει τα δικαιώματα τα οποία συμπεριλαμβάνουν «και το δικαίωμα στη βλασφημία».
Ωστόσο, η νέα καρικατούρα με τον Μωάμεθ θα μπορούσε να εξοργίσει εκ νέου κάποιους εξαιρετικά ευσεβείς μουσουλμάνους που πιστεύουν ότι απαγορεύεται να απεικονίζουν τον Προφήτη τους με οποιονδήποτε τρόπο.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire