ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 7 janvier 2015

Φλωρίδης : Ακόμη ένα ανθρωπάκι της πολιτικής που γλείφει εκεί που έφτυνε...

Ο Γιώργος Φλωρίδης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στο ΠαΣοΚ

Η επιστροφή του μετά από 3,5 χρόνια επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Βήματος
Ο Γιώργος Φλωρίδης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στο ΠαΣοΚ



Αθήνα 
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠαΣοΚ-Δημοκρατική Παράταξη τίθεται ο Γιώργος Φλωρίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Βήματος για επιστροφή του με το κόμμα μετά από 3,5 χρόνια. 

Η συμφωνία έκλεισε τελικά  το μεσημέρι της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, μετά από τετ-α-τετ Βενιζέλου-Φλωρίδη, ενώ είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις με την ηγεσία του ΠαΣοΚ για τον τρόπο συμμετοχής του Γιώργου Φλωρίδη στις εκλογικές λίστες. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει εντός της ημέρας.

Ο κ. Φλωρίδης επιστρέφει έπειτα από τριάμισι χρόνια μετά την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα τον Ιούνιο του 2011 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη από τον Γιώργο Παπανδρέου πολιτική στο θέμα αντιμετώπισης της κρίσης.


Η επιστροφή Φλωρίδη στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ρελάνς του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς ο πρώτος κατάφερε την επανένταξη κορυφαίου στελέχους στο ΠαΣοΚ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, θα είναι ο Γιώργος Φλωρίδης που συστρατεύεται στον αγώνα που δίνουμε  για την χώρα και τη παράταξη.
Ο Γιώργος Φλωρίδης πιστεύει σταθερά και έμπρακτα στα προτάγματα  της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας για ένα σύγχρονο ,κανονικό ,κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης ,για μια Ελλάδα ξανά ισχυρή και ανταγωνιστική μέσα στην Ευρώπη.
Έχει μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ , πάντα σε στενή επαφή  με τη κοινωνική βάση της παράταξης και είχε το δημοκρατικό και παραταξιακό ήθος να παραιτηθεί και να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του όταν διαφώνησε με τις καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου 2011.

Πορευτήκαμε μαζί από τα φοιτητικά μας χρόνια στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και σε πολλές  κρίσιμες φάσεις.

Μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες προεκλογικές συνθήκες ο Γιώργος Φλωρίδης μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προβολή των μηνυμάτων μας. Στο να μας ακούσουν οι πολίτες και να γίνει αντιληπτός ο εγγυητικός ρόλος που μόνο το ΠΑΣΟΚ ,η δημοκρατική παράταξη μπορεί να παίξει γιατί κρατάει ψηλά την ευθύνη .

Ανάλογης ποιότητας είναι το σύνολο του ψηφοδελτίου επικρατείας ,όλες οι θέσεις του οποίου, ως θέσεις τιμής και μάχης, είναι ισότιμες
».

Ο κ΄Φλωρίδης δήλωσε ότι «Οι εκλογές γίνονται σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα. Αποφάσισα να συμπαραταχθώ με το ΠαΣοΚ-Δημοκρατική Παράταξη γιατί έτσι θα υπηρετήσω καλύτερα την άποψή μου για τη δημιουργία μιας ισχυρής δημοκρατικς δύναμης απέναντι στη στρατηγική του συντηρητικού εκφοβισμού και στον αριστερό ανεύθυνο λαϊκισμό. Το ΠαΣοΚ παρά τις διαφορές και την κριτική που άσκησα έβαλε πλάτη για να μείνει όρθια η χώρα. Αυτό ήταν το βασικό μου κριτήριο. Να διαφυλάξει η χώρα το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να έχει πορεία για ασφαλή έξοδο από την κρίση.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire