ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 27 janvier 2011

Συμβαίνουν και στην Κύπρο...

ΕΦΗΜΕΡΑ
Τα εννοούν και τα λένε;
Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
KAMIAφορά ακούς πράγματα και δεν πιστεύεις στ’ αφτιά σου. Όντως τα εννοούν οι άνθρωποι; Αυτό ήθελαν να πουν ή τους έπιασαν εξ απροόπτου και τα ’χασαν, άλλα ήθελαν να πουν; Δεν είμαστε όλοι ετοιμόλογοι, οπόταν ίσως αυτό να φταίει. Να μην είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.
- Μια μητέρα κατήγγειλε πως το παιδί της χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Λεμεσού και το έβαλαν μέσα σε μια αποθήκη γεμάτη κιβώτια με μπογιές. Σε απάντηση ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε πως δεν ήταν αποθήκη αλλά αποδυτήρια και πως οι μπογιές είναι βιολογικές. Και τα είπε live ο άνθρωπος. Δεν ήταν αναμετάδοση για να πούμε πως παραποιήθηκαν, πως απομονώθηκαν κουβέντες κι άλλαξε το νόημα.
- Στο Κάβο Γκρέκο, μια περιοχή που κρίνεται ως μοναδικής φυσικής ομορφιάς, εξ ου και μέρος της έχει ανακηρυχθεί σε εθνικό δασικό πάρκο, υπάρχει σκουπιδότοπος. Και βγαίνει κάποιος αρμόδιος και εξηγεί πως σε λίγα χρόνια θα λυθεί το θέμα, αλλά το πρόβλημα, λέει, τώρα τελευταία είναι που πάνε αθίγγανοι οι οποίοι εμπορεύονται σιδερικά κι ανάβουν φωτιές ώστε να διευκολυνθούν στον εντοπισμό των σιδέρων. Είναι κι οι φωτιές ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά ο σκουπιδότοπος ήταν εκεί πριν τους αθίγγανους. Εθνικό δασικό πάρκο και σκουπιδότοπος δεν ταιριάζουν. Οι αθίγγανοι είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα. Τον σκουπιδότοπο εμείς τον δημιουργήσαμε, εμείς τον «εμπλουτίζουμε».
- Ακούς και τον υπουργό Δικαιοσύνης από πάνω να λέει σαν απάντηση για τα όσα λέγονται για τη βία στα γήπεδα, πως η αστυνόμευση του αγώνα Αποέλ-Ομόνοια στοίχισε 70,000 ευρώ. Μα γι’ αυτό υπάρχει ακόμα το πρόβλημα. Νομίζουμε πως άμα πληρώσουμε κάμποσους αστυνομικούς να παραταχθούν μέσα και έξω από το γήπεδο το λύσαμε το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι περίπλοκο και μοιάζει αυτοί που πρώτοι θα έπρεπε να το είχαν κατανοήσει δεν παίρνουν χαμπάρι. Το επιβεβαιώνει και η δήλωση του υπουργού (Δικαιοσύνης) πως ξέρει βουλευτή που συνέτρωγε με οργανωμένους φανατικούς οπαδούς. Ούτε το κουτσομπολιό βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire