ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 5 septembre 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 05/09/2012




ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αρση μονιμότητας για όσους προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ!
Η εφημερίδα γράφει ότι «την άρση της μονιμότητας όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια εκτός διαδικασιών του ΑΣΕΠ εξετάζουν στην κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 150.000 απολύσεων στον κρατικό μηχανισμό που απαιτεί η τρόικα ».

ΑΥΡΙΑΝΗ: Πνίγει την οικονομία το δημόσιο χρέος
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σημαντική επιδείνωση έχει υποστεί η δυναμική του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα από το 2007, ενώ από την έναρξη του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας, ακόμα και μετά το PSI, η δυναμική του δημοσίου χρέους παραμένει σε μη βιώσιμη τροχιά ».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ετσι διέλυσαν όλα τα Ταμεία
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου τσάκισε κυριολεκτικά τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Το έκανε ψυχρά και με αδιαφορία για τις επιπτώσεις στους ασφαλισμένους. Από 18,7 δισ.ευρώ ονομαστική αξία ομολόγων, πριν από το PSI, έφτασαν στις 31 Ιουλίου να αποτιμώνται στην αγορά μόλις 4,7 δισ.ευρώ ».
ΕΘΝΟΣ: Η παράταση στην ατζέντα Ολάντ-Σόιμπλε
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «θετικά αντιμετωπίζουν την προοπτική επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας ο Φρ.Ολάντ και ο Β.Σόιμπλε. Θέτους ως προϋπόθεση την επιβεβαίωση από την τρόικα ότι υλοποιείται το σχέδιο μεταρρυθμίσεων ».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Σιωνιστές υπερτραπεζίτες και η Παγκόσμια Κυριαρχία
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ασύδοτοι ανεξέλεγκτοι, παντοδύναμοι, έχοντας στην κατοχή τους το κεντρικό τραπεζικό σύστημα ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας οι διεθνείς υπερτραπεζίτες του θηριώδους κεφαλαίου προκαλούν, έντεχνα, ραδιούργα και δόλια, συνεχείς διογκώσεις του εξωτερικού και εσωτερικού χρέους των διάφορων χωρών».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το σχέδιο για ενιαίο φόρο στα ακίνητα
Η εφημερίδα γράφει ότι «αντικαθίστανται στο χαράτσι της ΔΕΗ και ο ΦΑΠ από νέο φόρο ύψους 3 δισ.ευρώ που θα επιβληθεί και σε εκτός σχεδίου ακίνητα, οικόπεδα και αγροτεμάχια. Επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα το σύστημα των αντικειμενικών αξιών. Εξαιρούνται οι αγρότες και οι μικροϊδιοκτήτες».
ΕΣΤΙΑ: Ολη η αλήθεια για τα εργασιακά
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε η τρόικα στο Υπουργείο Εργασίας, ήλθε να ταράξη πάλι τα νερά. Με το μήνυμα αυτό η τρόικα ζητεί να επανεξετασθή το εργασιακό καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας ».
Η ΑΥΓΗ: Μεθοδεύουν κατάργηση του κατώτατου μισθού
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι δανειστές πρώτη φορά με τόση ωριμότητα απαιτούν να θεσπιστεί "μόνιμος μηχανισμός διαμόρφωσης των αποδοχών των εργαζομένων", που όπως εξηγούν σημαίνει ουσιαστικά κατάργηση του κατώτατου μισθού και όλων των σχετικών συλλογικών συμβάσεων».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα:όλα τα σενάρια για παράταση και διευκολύνσεις
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « στόχος του υπουργείου είναι να παράσχει στους πολίτες κάποιες διευκολύνσεις που θα καταστήσουν πιο προσιτή τη ρύθμιση, ειδικά εν μέσω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν τα περισσότερα νοικοκυριά ».
Η Ελλάδα αύριο: Καταργείται το οικογενειακό επίδομα
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «τα πάνω κάτω έφεραν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στα εργασιακά θέματα. Πέραν όλων των άλλων, καταργήσαν το οικογενειακό επίδομα. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να εισπράξουν παρά μόνο αν υποβάλλουν αίτηση στον ΟΑΕΔ ».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παράθυρο Ολάντ για επιμήκυνση
Η εφημερίδα αναφέρει ότι « παράθυρο για επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη, άνοιξε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ».
Η ΝΙΚΗ: Αυτά είναι τα Ειρηνοδικεία που δικαιώνουν τους δανειολήπτες
Η εφημερίδα γράφει ότι « στην επαρχία οι περισσότεροι κερδισμένοι οφειλέτες. Σε ποιές περιοχές ελπίζουν σε θετική απόφαση όσοι νιώθουν τη θηλιά να σφίγγει και που τρέμουν οι τράπεζες ».
Ο ΛΟΓΟΣ: Ποιοι παίζουν με την υγεία μας....
Σύμφωνα με την εφημερίδα «την πλήρη ρήξη φαρμακοποιών και γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ επιβεβαίωσαν με χθεσινές τους δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σημαντικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «με δύο σημαντικές παρεμβάσεις η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δίνει συνέχεια στη δράση του κόμματος για την υπεράσπιση των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων μέσα κι έξω από τη Βουλή, παλεύοντας για την ανακούφιση του λαού από τα δεινά που του φορτώνουν κυβέρνηση-τρόικα και πλουτοκρατία, στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης της κρίσης ».
ΤΑ ΝΕΑ: Η λίστα του Σόιμπλε και το σωσίβιο Ολάντ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σχέδιο σωτηρίας του ευρώ -και της Ελλάδας- σε τρία βήματα, μέσα στον Οκτώβριο, προωθεί ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι ».
City Press: Ταραχές στην παιδεία
Σύμφωνα με την εφημερίδα « σε θέση μάχης βρίσκονται οι πανεπιστημιακοί μετά την άκαρπη προχθεσιν« συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τις επερχόμενες περικοπές στις αποδοχές τους στο πλαίσιο του συνολικού "ψαλιδίσματος" που η κυβέρνηση προωθεί για τα ειδικά μισθολόγια » .
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: « Θεσσαλονίκη- Ωρα μηδέν» για το μετρό.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επιστροφή στη γεωργία... Αγρότες και επιστήμονες προτείνουν
Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

ΕΞΠΡΕΣ: Θετικός σε επιμήκυνση του μνημονίου ο Ολάντ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο θα δρομολογηθούν οι λύσεις για την Ελλαδα και την Ισπανία, δήλωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που άνοιξε παράθυρο για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος υπό τον όρο να είναι θετική η έκθεση της τρόικας».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μήνυμα αισιοδοξίας από Ολάντ-Σόιμπλε
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «παράθυρο για την εφαρμογή σχεδίου στήριξης της Ελλάδας ώστε αυτή να παραμείνει στο ευρώ άφησε χθες ο Φρ.Ολάντ στη Ρώμη, δείχνοντας εμμέσως και στη χορήγηση επιπλέον χρόνου προσαρμογής στη χώρα ».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Οι αγορές ζητούν κρίσιμες αποφάσεις στην Ευρωζώνη
Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι αγορές κλιμακώνουν τις πιέσεις τους προς την Ευρωζώνη, με το χρόνο να αρχίζει να μετρά αντίστροφα, εν αναμονή της λήψης σημαντικών αποφάσεων που θα κρίνουν τις τύχες του ευρώ».
ΚΕΡΔΟΣ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος με τέσσερις προϋποθέσεις
Η εφημερίδα γράφει ότι «μόνο υπό συγκεκριμένες, αλλά πάντως ρεαλιστικές προϋποθέσεις είναι δυνατή η μείωση του δημόσιου χρέους κάτω από το 120% του ΑΕΠ το 2020. Επιμήκυνση, χαμηλότερο επιτόκιο, ανάπτυξη, αποκρατικοποιήσεις».


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 05/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire