ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 22 septembre 2012

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 22/09/2012



Η αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού σε αποχώρηση της Κύπρου από το Ευρώ και η δήλωσή του ότι διαστρεβλώθηκε η αναφορά εκείνη, η συμφωνία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές, και η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.


Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριό του θέμα, υπό τον τίτλο "Παράθυρο εξόδου από το ευρώ", αναφέρει ότι για πρώτη φορά ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, θέτει θέμα εξόδου της Κύπρου από το Ευρώ και προκαλεί νέες θύελλες. Αναφέρεται δε σε συνέντευξη του, που προβλήθηκε χτες στο διαδικτυακό κανάλι «24 ώρες», και στην οποία ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εάν η Τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα για να παραμείνουμε στη Ζώνη του Ευρώ, τότε δεν πρέπει “να πεισμώσουμε” και να πούμε ότι παραμένουμε όσο οδυνηρά κι αν είναι τα μέτρα».

Διαβάστε επίσης:
Πολιτική: Κλείδωσαν τη συμφωνία τους ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ
Κοινωνία: Συναγερμός για αεροσκάφος - βόμβα
Τοπικά: Σούπερ θέατρο κτίζει το Δάλι
Κρατικό λαχείο: Μοιράζει εκατομμύρια, στεγάζεται σε λυόμενα
Μαρί: Γνώριζαν 5 ημέρες πριν την τραγωδία για ανάφλεξη

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Ανοιξε την πόρτα εξόδου από το Ευρώ!", γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού έθεσε ευθέως θέμα αποχώρησης της Κύπρου από το Ευρώ εάν τα μέτρα της Τρόικας είναι πολύ οδυνηρά, και δημιουργεί νέα δεδομένα στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, αλλά και τις σχέσεις της Κύπρου με την ΕΕ. Γράφει, επίσης, ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ σφράγισαν τη συνεργασία τους για τις προεδρικές εκλογές και ότι στη συμφωνία υπάρχουν ισχυρές προγραμματικές συγκλίσεις και εισηγήσεις και του ΕΥΡΩΚΟ. Επίσης, γράφει ότι νέο σύστημα εφεδρείας θα εφαρμοστεί σε όλες τις μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Εξοδο από το Ευρώ βλέπει ως επιλογή το ΑΚΕΛ", γράφει ότι την επιλογή ακόμα και της εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη δεν αποκλείει το ΑΚΕΛ, σε περίπτωση που τα μέτρα της Τρόικας θα είναι πολύ οδυνηρά. Γράφει, επίσης, ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ σφράγισαν χθες τη συμφωνία για συνεργασία και το μόνο που απομένει πλέον είναι η επικύρωση από τα συλλογικά όργανα. Επίσης, γράφει ότι ο Συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης προέβη σε κατάθεση-καταπέλτη κατά τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας για την έκρηξη στο Μαρί, λέγοντας ότι δεν λήφθηκαν μέτρα λόγω των συναντήσεων Χριστόφια-Ασαντ.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Ψεύτες και συκοφάντες", γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι του αποδόθηκε δήλωση ότι τάχα η Κύπρος πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη, είπε ότι αυτοί που συνειδητά διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του είναι ψεύτες και συκοφάντες. Γράφει, επίσης, ότι Ε/κ και Τ/κ διαδηλωτές, μαζί με τους συμμετέχοντες σε τριμερή συνάντηση ειρήνης, απαίτησαν την απομάκρυνση των Βρετανικών Βάσεων από την Κύπρο. Επίσης, γράφει ότι ο Αντρος Κυπριανού και ο Σταύρος Μαλάς έστειλαν μήνυμα νικηφόρας πορείας για τις προεδρικές εκλογές σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ στη Λεμεσό.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail", υπό τον τίτλο "Η αποχώρηση από την Ευρωζώνη ‘δεν αποκλείεται’", γράφει ότι το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση κατέβαλλαν ψες προσπάθειες να υποβαθμίσουν δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι η Κύπρος ίσως χρειαστεί να μελετήσει ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη. Γράφει, επίσης, ότι περιβαλλοντιστές ζητούν πλήρη απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην Κύπρο. Επίσης, αναφέρεται στο νέο DVD του θρυλικού συγκροτήματος ροκ Led Zeppelin και σε δήλωση του τραγουδιστή Robert Plant ότι δεν κατανοεί την έννοια των στίχων του πιο διάσημου τραγουδιού τους, του "Stairway to Heaven".



Πηγή: www.philenews.com με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 22/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire