ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 1 septembre 2012

Κύπρος - Οικογενειοκρατία στο Τμήμα Δημ. Έργων


24 υπάλληλοι είναι παντρεμένοι μεταξύ τους
και άλλοι 14 είναι αδέλφια 
 
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Η δημόσια υπηρεσία μπορεί να απομακρύνει τους πολίτες με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της, φέρνει όμως κοντά, πιο κοντά δεν γίνεται, υπαλλήλους της. Πολλά από τα φλογερά ειδύλλια που αναπτύσσονται σε ώρες γραφείου και που όπως διαπιστώνεται δεν είναι λίγα, καταλήγουν αισίως σε γάμους και μάλιστα, με τις ευλογίες και του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο δίνει την έγκρισή του για να συνεχίσουν οι υπάλληλοι, πλέον, ως σύζυγοι, να εργάζονται στην ίδια Υπηρεσία ή Τμήμα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, όπου ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου κατέθεσε στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την περασμένη Πέμπτη, επικαιροποιημένο κατάλογο με τους υπαλλήλους που είναι συγγενείς μεταξύ τους, προκειμένου να εγκριθεί η ταυτόχρονη απασχόλησή τους στο Τμήμα. Ο εν λόγω κατάλογος περιλαμβάνει 24 υπαλλήλους, που είναι παντρεμένοι μεταξύ τους και 14 υπαλλήλους, που είναι αδέλφια.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και δυο περιπτώσεις υπαλλήλων που εργάζονται μαζί με τα αδέλφια αλλά και με τους συζύγους τους.
Σύμφωνα με τους περί δημόσιας υπηρεσίας Νόμους «κανένας δεν υπηρετεί σε Τμήμα όπου υπηρετεί σύζυγος, τέκνο, αδελφός ή αδελφή αυτού, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου». Ως εκ τούτου, το Τμήμα Δημοσίων Έργων υπέβαλε κατάλογο με τα ονόματα των ατόμων που υπηρετούν στο Τμήμα και είναι συγγενείς μεταξύ τους, για υποβολή του στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση της ταυτόχρονης απασχόλησής τους.
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη, κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Φλουρέντζου, την ταυτόχρονη εργοδότηση και των 38 υπαλλήλων του Τμήματος Δημοσίων Έργων που είναι μεταξύ τους, πρώτου βαθμού συγγενείς, στη βάση των διαβεβαιώσεων που δόθηκαν από τον κ. Φλουρέντζου ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε ιεραρχική σχέση μεταξύ τους και με τον όρο ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον τέτοια σχέση.
Παρόμοιο φαινόμενο, με πέραν των 30 υπαλλήλων που έχουν μεταξύ τους συγγένεια πρώτου βαθμού και εργάζονται κάτω από την ίδια στέγη, παρατηρείται και σε Τμήματα του Υπουργείου Γεωργίας. Πρόσφατα και μετά από σχετικές καταγγελίες, το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να μεταθέσει γυναίκα υπάλληλο στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς εργαζόταν σε υπηρεσία όπου προϊστάμενος ήταν ο σύζυγός της.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 01/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire