ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 16 septembre 2012

Κύπρος - Μια κουβέντα του αέρα και η σοβαρότητά μας



Του Άριστου Μιχαηλίδη
Φωτογραφία
 
Η επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής Μάριος Μαυρίδης του ΔΗΣΥ, για όσα είπε στο ΡΙΚ για τη δημόσια υπηρεσία, επίθεση ακόμα και από το κόμμα του, δείχνει την έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται απ’ όλους η Τρόικα, η οικονομική κρίση και τα διαρθρωτικά, όπως τα λένε, προβλήματα του κράτους. Ο κ. Μαυρίδης ρωτήθηκε για στοιχεία που δημοσίευσε ο Φιλελεύθερος σχετικά με τον τρόπο που έγιναν οι αναβαθμίσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία 20 χρόνια. Κι αναφέροντας κάποια παραδείγματα, που είναι απολύτως σωστά (όπως ότι όποτε έπαιρναν ωφελήματα κάποιοι υπάλληλοι, επειδή για παράδειγμα είχαν πτυχίο, το έδιναν και σε άλλους διότι είχαν ισχυρές συντεχνίες), είπε και μια βαριά κουβέντα. Ότι αηδιάζει κανείς με αυτό το σύστημα που υπάρχει. Βγήκε αμέσως λάβρος ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥκαι πρόεδρος των νοσοκόμων, Γιώργος Φλουρέντζος, και τον κατηγόρησε ότι είπε αηδιάζει τους δημοσίους υπαλλήλους (ενώ δεν είπε ο άνθρωπος κάτι τέτοιο) και να μην τολμά να μιλά για τους νοσοκόμους οι οποίοι εργάζονται σκληρά κι απαιτούν σεβασμό. Το ζήτημα ήταν όλη την Πέμπτη στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις. Το πρώτο απογοητευτικό ήταν η συντεχνιακή αντίδραση, που ήθελε να στείλει τρομοκρατικό μήνυμα σε όσους τολμούν να μιλούν για τους κυβερνητικούς. Δεν είπε κανένας ότι δεν εργάζονται σκληρά οι νοσοκόμοι. Αλλά υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί ότι υπάρχουν προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν;
Το δεύτερο απογοητευτικό είναι που έτρεξε ο ΔΗΣΥνα διαχωρίσει τη θέση του. «Οι απόψεις του κ. Μαυρίδη δεν δεσμεύουν ούτε τον Δημοκρατικό Συναγερμό ούτε τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη», δήλωνε ο εκπρόσωπος του κόμματος. Γιατί; Συμφωνεί με το σύστημα που υπάρχει ο ΔΗΣΥ, έστω κι αν δεν αηδιάζει όσο αηδιάζει ο κ. Μαυρίδης και πολλοί άλλοι; (Το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι εκφράζει τη συμπάθεια του προς τον κ. Μαυρίδη, «γιατί το κόμμα του με τη μεγαλύτερη ευκολία τον έχει αδειάσει επειδή επανέλαβε τις πολύ καλά γνωστές θέσεις του κ. Αναστασιάδη, του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και του Συναγερμού». Καλά τους έκανε).
Οι αντιδράσεις δείχνουν ότι δεν πρόκειται να τολμήσει κανένας να δυσαρεστήσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να τα βάλει με τις συντεχνίες τους, προπάντων σε προεκλογική περίοδο. Αν διαβάσει όμως ένας τα μέτρα που εισηγείται η Τρόικα, αλλά κι αυτά που αναγκαστικά θα υιοθετήσει τελικά η κυβέρνηση (αυτή ή η επόμενη), εκείνοι που εκ των πραγμάτων θα δυσαρεστηθούν περισσότερο θα είναι οι κυβερνητικοί. Κάποιος όμως πρέπει να αναλάβει την ευθύνη ή και το πολιτικό κόστος να τους το πει και να το συζητήσει νηφάλια. Κι αν με μια τυχαία κουβέντα, ενός βουλευτή, προκλήθηκαν τέτοιες αντιδράσεις, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει ελπίδα για σοβαρούς χειρισμούς απ΄ εδώ και πέρα. Μάλλον πρέπει να προετοιμαστούμε για ακόμα πιο εφιαλτικές περιπέτειες.
aristosm@phileleftheros.com 
 
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 15/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire