ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 13 septembre 2012

Ελλάδα - «Σας δέρνουν και εσείς ψηφίζετε... λευκό;»


ΒΗΜΑτοδότης



«Μα καλά, σας δέρνουν και εσείς ψηφίζετε λευκό;», ήταν η οργισμένη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Γκιουλέκα, προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν λευκό στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σε κείμενο καταδίκης της βίας που προκάλεσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

***
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας είχε παραπεμφθεί η Χρυσή Αυγή, μετά την καταγγελία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Βασιλικής Κατριβάνου (στη φωτογραφία δεξιά) ότι δέχθηκε επίθεση από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στο προαύλιο της Βουλής την ώρα που συνόδευε τον Πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας. Την οργή του κ. Γκιουλέκα προκάλεσε και η δικαιολογία που προέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσει λευκό, ότι δηλαδή στο κείμενο δεν υπήρχε ο όρος «ρατσιστική βία».

***
Λευκό ψήφισε και το ΚΚΕ, αν και η βουλευτής του κυρία Λιάνα Κανέλη, είχε υποστεί σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ξυλοδαρμό από βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Το ΚΚΕ πρόβαλε ως αιτία ότι πρέπει πρώτα να περιμένουμε ώστε τα φαινόμενα να εξετασθούν με ψυχραιμία.
***
Ποιο τελικά ήταν το αποτέλεσμα της δίωρης συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής εναντίον βουλευτών; Να καταδικάσει τα φαινόμενα βίας της Χρυσής Αυγής, που έχει ήδη καταδικάσει όλος ο πολιτικός κόσμος και να προειδοποιήσει το εθνικιστικό κόμμα του κ. Ν. Μιχαλολιάκου ότι εάν συνεχίσει έτσι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη (στη φωτογραφία αριστερά) να διεξάγει... προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.

***
Ενώ διεξαγόταν, έτσι όπως διεξαγόταν η συζήτηση για τα επεισόδια που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή, ξαφνικά η κυρία Μαρία Κόλια (στη φωτογραφία δεξιά) των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενέπλεξε και τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Είπε, χωρίς να προηγηθεί τίποτα το σχετικό, το παρακάτω επιχείρημα ότι, δηλαδή, ως Βουλή δεν είχαμε αντιμετωπίσει φαινόμενα βίας που είχαν γίνει στο παρελθόν, υπενθυμίζοντας τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά όπου, όπως είπε, συμμετείχε ο τότε Πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Πιάσ' το τ' αβγό και κούρευ' το, δηλαδή

***

Η γνωστή τουρκική αεροπορική εταιρία, η οποία πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη (και αντιστρόφως), προσκάλεσε, όπως με πληροφόρησαν, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη (στη φωτογραφία δεξιά) σ΄ ένα από τα αεροσκάφη της που πραγματοποιεί πτήσεις από το Λος Αντζελες στην Τουρκία.

***

Η τουρκική εταιρία, επιδιώκει να προσελκύσει τους Ελληνοαμερικανούς πελάτες που θέλουν να επισκεφθούν την Βόρεια Ελλάδα και να τους μεταφέρει μέσω Κωνσταντινούπολης. Και επέλεξε τον κ. Μπουτάρη, τον οποίο θεωρεί ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στις απευθείας πτήσεις της (γίνονται 12 την εβδομάδα) προς την Θεσσαλονίκη, προφανώς για να τον... διαφημίσει στους ομογενείς.

****
Δεν γνωρίζω εάν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε ή όχι την πρόκληση, αλλά εκείνο που μου είπαν είναι ότι για έναν ανεξήγητο λόγο δεν υπάρχει αντιστοιχία στην απευθείας πτήσεις προς και από την Ελλάδα με την Τουρκία με τις ελληνικές αεροπορικές εταιρίες.

***
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε χθες στην Αθήνα και μετείχε σε σύσκεψη για τους Δήμους και συγκεκριμένα για τα οικονομικά των Δήμων. Και τα έβαλε με τους... «γκρινιάρηδες» δημάρχους που διαμαρτύρονται ότι αντιμετωπίζουν συνεχώς οικονομικά προβλήματα: «Παιδιά», είπε στους συναδέλφους του δήμαρχους, «οι Δήμοι είναι προέκταση τους κράτους. Δηλαδή, όταν διαμαρτυρόμαστε, είναι σαν να διαμαρτυρόμαστε στους εαυτούς μας. Εκείνο που πρέπει να επιδιώξουμε είναι να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές, να μπορούμε για παράδειγμα να εισπράττουμε φόρους ώστε να μπορούμε να αναπτύξουμε τις πόλεις μας». Και ζήτησε, όπως έμαθα, να παραμένουν ανοικτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα και να έχουν ρεπό τη Δευτέρα.

***
Στη Γαλλία βρίσκεται η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (στη φωτογραφία δεξιά), όχι για κανένα ιδιαίτερο λόγο, αλλά για να μιλήσει σε επιχειρηματικό φόρουμ με θέμα «Διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης και ευρωπαϊκή κρίση». Η κυρία Μπακογιάννη θα είναι συνομιλήτρια στο φόρουμ, που διεξάγεται στην Προβηγκία με τον κ. Γιούργκεν Σταρκ, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ και τον κ. Χανς Βέρνερ Σιν, Πρόεδρο του IFO (Ινστιτούτο για οικονομικές έρευνες).

***
Δεν άντεξε την πίεση του κόσμου και τις πολιτικές ταλαντεύσεις του κόμματός του και παραιτήθηκε ο γραμματέας του ΠαΣοΚ Ηρακλείου κ. Μιχ. Παπαδάκης. Είπε ότι η απόφασή του είναι αμετάκλητη λέγοντας ότι «δεν μπορεί να γίνεται σάκος του μποξ εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τις πολιτικές επιλογές του κόμματος».

***
Όταν η κυρία Φωτεινή Πιπιλή (αποκαλούμενη και από τους φίλους της ως «καβγατζού», στη φωτογραφία δεξιά) εκνευρίζεται ακολουθούν συνήθως σκηνές απείρου κάλλους στην Βουλή. Την κυρία Πιπιλή εξόργισε η στάση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου που όρθια φώναζε για όσα είχε πει ο πρώην υπουργός κ. Φιλ. Σαχινίδης για την Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Σύνταγμα: «Δεν είναι καφενείο, εδώ μέσα, κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν είναι κομμωτήριο, σιωπήστε», φώναξε η βουλευτής της ΝΔ.

***
Τώρα ταιριάζει στο νέο διευθύνοντα σύμβουλο του "Invest in Greece", το... Ησαΐα χόρευε! Ο λόγος για τον κ. Στ. Ησαΐα, ο οποίος επελέγη από τον κ. Κ. Χατζηδάκη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου σ΄ ένα οργανισμό που ακόμα δεν έχει προσφέρει σημαντικό έργο. Ο κ. Αρ. Συγγρός (επιλογή του κ. Χ. Παμπούκη) παραμένει στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 14/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire