ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 21 septembre 2012

Κύπρος - Ατε ρε μπαγαπόντες, σταματήστε να μας δουλεύετε!



Του Νίκου Τόκα
Φωτογραφία
 
Εχουν επαύλεις που πλησιάζουν το εκατομμύριο σε κόστος κατασκευής ή το ξεπερνούν κατά πολύ, αλλά ...κρύβονται πάντα από τον νερουλά (ενδεχομένως και από τον μανάβη, και από τον καρβουνάρη τους) που τους ανανεώνει κάθε τόσο το νερό της πισίνας τους, και ο άνθρωπος ζητά κάθε φορά να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του. Ο λόγος;
Είτε γιατί δεν έχουν λεφτά να τον πληρώσουν (αν είναι δυνατόν), είτε γιατί η διευθέτηση οικονομικών υποχρεώσεών τους είναι διαδικασία που γενικά τους... τρέπει σε φυγή, καθώς δεν συγκαταλέγεται μέσα σε εκείνες τις δραστηριότητες που τους δημιουργούν «εικόνα» και τους ανεβάζουν το... image τους, στα μάτια άλλων προσώπων!

... Πρόκειται κυρίως για κάποια μέλη της νέας φουρνιάς νεόπλουτων, οι πλείστοι των οποίων δεν αποκλείεται να τα βρήκαν και «έτοιμα», σαν κληρονομιά. Και όπως μας ανέφερε ο εν λόγω απλήρωτος νερουλάς, οι συγκεκριμένοι πελάτες του, στην πλειοψηφία τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνουν πάρτι στους κήπους των σπιτιών τους, ξοδεύοντας ίσως για ένα βράδυ όσα παίρνει ένας εργάτης ολόχρονα - και με τις υπερωρίες του!
...Προσωπικά δεν με εκπλήττει το γεγονός ότι ενώ μερικοί άνθρωποι ζουν μέσα στη χλιδή και σε παλάτια, και ενώ διαθέτουν αμάξια που στοιχίζουν μια περιουσία, καταδέχονται να «κρύβονται» για να μην πληρώσουν οφειλές τους που για το πορτοφόλι τους και την «κοινωνική τους τάξη» κανονικά πρέπει να θεωρούνται ψίχουλα. Διερωτώμαι, όμως, εάν όλους αυτούς τους γνωρίζει... αυτοπροσώπως ο Φόρος Εισοδήματος. Ο οποίος ως γνωστόν, Φόρος, δεν μπορεί παραδείγματος χάριν να ελέγξει ποιοι αγοράζουν πολυτελή οχήματα, άρα δεν δύναται να διερευνήσει και το πόθεν έσχες τους, γιατί τάχατες κάτι τέτοιο αποτελεί παραβίαση των... προσωπικών δεδομένων (εδώ δικαιούστε να καγχάσετε!!!).
...Συμπέρασμα: Πλείστοι εκ των νόμων παραμένουν κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου για... ευνόητους λόγους. Την στιγμή που θα μπορούσαν να αλλάξουν άμεσα όταν αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον και όταν με τις τροποποιήσεις εξυπηρετείται η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Έτσι, καμιά φορά και αυτοί που... συγγράφουν και ψηφίζουν τους νόμους, δεν είναι άμοιροι ευθυνών: Μερικοί εξυπηρετούν σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα. Όσον κι αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από... λουβάνες και μπαγαποντιές!


Πηγή: Ο Φιλελελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 21/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire