ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 12 septembre 2012

Λιβύη - Βεγγάζη: Νεκρός ο πρέσβης των ΗΠΑ και τρία μέλη του προξενείου

Δέχθηκαν επίθεση με ρουκέτες, σύμφωνα με λίβυους αξιωματούχους
Βεγγάζη: Νεκρός ο πρέσβης των ΗΠΑ και τρία μέλη του προξενείου



Λίβυος αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters πως ο Αμερικανός πρέσβης και άλλοι τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν στη Βεγγάζη σε «επίθεση με ρουκέτες την Τρίτη».

Ο Λίβυος αξιωματούχος υποστήριξε πως ο πρέσβης Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις υπάλληλοι είχαν φύγει τη νύχτα της Τρίτης από το προξενείο στη Βεγγάζη, το οποίο είχε πυρποληθεί το βράδυ με αποτέλεσμα το θάνατο ενός διπλωματικού υπαλλήλου, αλλά το αυτοκίνητό τους δέχθηκε επίθεση με ρουκέτες ενώ βρίσκονταν καθ' οδόν σε ασφαλέστερο σημείο.

Το Reuters ανέφερε πως υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στην Τρίπολη το μεσημέρι της Τετάρτης είπε πως «δεν έχει τέτοια πληροφόρηση». Το γαλλικό France24 είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα πως το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών «ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την αναφορά».

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών είχε ήδη από το πρωί επιβεβαιώσει το θάνατο ενός Αμερικανού στα περιστατικά στο προξενείο, μιλώντας για «διπλωματικό υπάλληλο».

Το βράδυ Τρίτης προς Τετάρτη, εξοργισμένο πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για πλάνα σατιρικής ταινίας αμερικανικής παραγωγής που προσέβαλε τον Μωάμεθ, είχε επιτεθεί με όπλα στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη.

Το πλήθος πυρπόλησε μέρος του προξενείου ενώ ένας Αμερικανός διπλωματικός υπάλληλος που πυροβολήθηκε υπέκυψε στα τραύματά του.

Ταραχώδης ήταν ανάλογη διαμαρτυρία και στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο το βράδυ της Τρίτης.


Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 12/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire