ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 15 septembre 2012

Ελλάδα - Άγιος Παντελεήμονας: Οι κάτοικοι "γύρισαν την πλάτη" στα τρόφιμα της Χρυσής Αυγής


Φαίνεται πως τελικά η Χρυσή Αυγή είναι "καλή" μόνο στις επιδείξεις ισχύος και στην τρομοκρατία κατά μεταναστών. Η χθεσινή της προσπάθεια να κάνει δράσεις αλληλεγγύης στον Άγιο Παντελεήμονα έπεσαν ουσιαστικά στο κενό, αφού τα τρόφιμα έμειναν στις θέσεις τους.
Χθές το πρωί η Χρυσή Αυγή, παρουσία του βουλευτή της Ηλία Παναγιώταρου, έστησε πάγκους με τρόφιμα στον Άγιο Παντελεήμονα, μια περιοχή στην οποία, σημειωτέον, η Χρυσή Αυγή έχει πολύ υψηλά ποσοστά.
Τα τρόφιμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έφταναν τους 8 τόνους και υπήρχαν προς διάθεση όσπρια, θαλασσινά, ζυμαρικά, ψωμί, πατάτες, φρούτα και γάλα. Φυσικά, η διάθεση των τροφίμων ήταν "μόνο για Έλληνες", αλλά η ανταπόκριση ήταν κατώτερη των... προσδοκιών. Κοινώς, πολλά τρόφιμα έμειναν στους πάγκους, αφού λίγα μόνο άτομα ανταποκρίθηκαν.

"Πήγαινε ζήτα φαγητό από τον ΣΥΡΙΖΑ"
Το "λάθος" να ζητήσει τροφή έκανε, όμως, μια άπορη ηλικιωμένη μετανάστρια, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τον σαρκασμό του Ηλία Παναγιώταρου "αστακομακαρονάδες, χαβιάρι, να πας στον ΣΥΡΙΖΑ να σε ταΐσει". Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρυσαυγίτες αρνήθηκαν να παρέχουν τροφή στην άπορη γυναίκα, αλλά παρά ταύτα το "μόνο για Έλληνες" σλόγκαν δεν είχε τελικά την επιτυχία που ανέμεναν.
Από την άλλη στα Γιάννενα, όταν 50 χρυσαυγίτες κατέφθασαν στο χωριό Νεοκαισάρεια στο πλαίσιο "εκστρατείας" τους αποκλείστηκαν στο καφενείο του χωριού αφού... τους τρύπησαν τα λάστιχα! Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Για την ιστορία, η Νεοκαισάρεια είναι προσφυγικό χωριό και δεν φαίνεται καθόλου τυχαία μια τέτοια αντίδραση απέναντι στους νεοναζί.

Εισβολή σε κατάστημα μετανάστη στον Άγ. Παντελεήμονα
Και ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος, έδιωχνε ηλικιωμένη από το συσσίτιο γιατί δεν ήταν Ελληνίδα, λίγη ώρα αργότερα, ομάδα τουλάχιστον δέκα ατόμων, εισέβαλε σε κατάστημα Πακιστανού στην οδό Φυλής 167 στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και μοίρασε σε περαστικούς αναψυκτικά από το μαγαζί! Το περιστατικό έγινε γύρω στις 12 το μεσημέρι, ενώ η καταγγελία σύμφωνα με την αστυνομία υπεβλήθη 2 ώρες αργότερα. Οι σύγχρονοι "Ρομπέν των δασών", ωστόσο, καλό θα ήταν να έχουν κατά νου πως το να ληστεύεις το μικρό μαγαζάκι ενός μετανάστη και να μοιράζεις τα τρόφιμα δεν έχει σχέση με την αλληλεγγύη ενάντια στην φτώχεια.


Πηγή: Η Αυγή
Δημοσιεύτηκε στις 15/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire