ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 16 septembre 2012

Ελλάδα - Μικροκύματα

Αρχισε και τις διαλέξεις του στο φημισμένο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ως επισκέπτης καθηγητής ο πρώην πρωθυπουργός μας κ. Γιώργος Παπανδρέου. Τα θέματα των ομιλιών του θα σχετίζονται με την οικονομική κρίση, την οποία γνώρισε από πρώτο χέρι από τη θητεία του ως επισκέπτου - πρωθυπουργού στη χώρα μας!..



Εύη Κυριακοπούλου

 
Τέλειωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τέλειωσαν και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες... και συνεχίζουν οι ψηφιακοί αγώνες. Οι πρώτοι δύο αγώνες στοχεύουν Γρηγορότερα - Ψηλότερα - Δυνατότερα. Οι ψηφιακοί παρουσίασαν προχθές στην Αμερική το iPhone 5 που είναι: Γρηγορότερο - Λεπτότερο - Εξυπνότερο.
Και ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία έξω προχωράνε μπροστά με άλματα, στην Ελλάδα η ζωή προχωράει (;) με άλματα προς τα πίσω. Κάθε μέρα είμαστε και φτωχότεροι σε χρήματα, σε υγεία, σε παιδεία, σε διάθεση, σε πολιτισμό!..
Ενστολοι γιουχάρανε τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν την ώρα που έβγαινε προχθές από το υπουργείο Οικονομικών. Εκείνος δεν αντέδρασε καθόλου, μπήκε στο γνωστό γκρι Toyota και έφυγε χωρίς να τους κοιτάξει. Εκείνος έφυγε με το γκρι Toyota και σ' εμάς άφησε τις... «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι».
Πάντως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν κάποιον από τους συγκεντρωμένους να φωνάζει εκείνη την ώρα στον Τόμσεν: «Μωρέ εσάς - τους τροϊκανούς - σας χρειάζεται μια... παπαδιά!».
Εορτάσθηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα η γιορτή της Αρμάτας στις Σπέτσες, όπου τελείωσε το περασμένο Σάββατο με την αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μεγαλειώδη νίκη των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους στα νερά των Σπετσών, μία από τις σημαντικότερες στιγμές του Αγώνα του 1821! Μετά το τέλος της γιορτής, πολυάριθμοι έλληνες επισκέπτες του νησιού φρόντισαν να βρεθούν κοντά σε κάποια τηλεόραση για να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους τούρκικα σίριαλ και κυρίως τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή!.. Μεγαλοπρεπή πράγματα...
Ολοι τελικά κυνηγημένοι είμαστε... Οι μεν μετανάστες από τη Χρυσή Αυγή, εμείς δε από τη Χρυσή Τρόικα. Η Χρυσή Αυγή αναποδογυρίζει και αδειάζει τους πάγκους των ξένων μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές... Οι δε τροϊκανοί αναποδογυρίζουν και αδειάζουν τις τσέπες μας σε όλες τις αγορές!..
Προχθές Πέμπτη, παραπληγικοί και τυφλοί κάνανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας για τις περικοπές των επιδομάτων τους! Απέξω απ' το υπουργείο ήταν αυτά τα άτομα με τις ειδικές ικανότητες και ζητούσαν τα δίκαια αιτήματά τους από τους μέσα στο υπουργείο, γνωστούς ως άτομα με ειδικές ανικανότητες!..
Συσκέπτονται με τις ώρες οι τροϊκανοί με την τρικομματική μας κυβέρνηση. Εμείς όμως δεν θέλουμε μόνο να συσκέπτονται... Θέλουμε λιγάκι να μας σκέπτονται!..
Στο άμεσο μέλλον θα ζεσταινόμαστε μόνο με το επίδομα θέρμανσης, θα ζούμε με το επίδομα εργασίας, θα τρώμε με το επίδομα διατροφής, θα γινόμαστε καλά με το επίδομα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και θα ελπίζουμε με όποιο επίδομα αισιοδοξίας μάς έχει απομείνει.
Φέτος με το που ανοίξανε τα σχολεία οι μαθητές είχαν τα βιβλία τους. Δεν είχαν όμως τους δασκάλους τους που αμέσως άρχισαν απεργία. Ε! μην τα θέλουμε όλα. Του χρόνου θα έχουν βιβλία, δασκάλους αλλά δεν θα υπάρχουν σχολικές αίθουσες!..
Μας ήρθε και το νέο non paper της τρόικας για το πενθήμερο και τα εργασιακά μας... Δεν χρειάζεται να το διαβάσουμε, ξέρουμε τι γράφει: Non συντάξεις, non μισθοί, non δάνεια, non αγορές... non ζωές!
Διαμαρτύρονται πολλοί καλλιτέχνες για τις άδικες - όπως ισχυρίζονται - καταγγελίες ότι φοροδιαφεύγουν. Τελικά, σε όσους αντέξει το σχοινί θα φανεί στο... χειροκρότημα!
Σάββατο σήμερα... Και όπως διάβασα σ' έναν τοίχο στο Διαδίκτυο: «Δευτέρα το καταλαβαίνω. Αλλά Σάββατο γίνεται να μην αγαπάς Σάββατο;». Καλό Σαββατοκύριακο...
 
 
Πηγή: Τα Νέα
Δημοσιεύτηκε στις 15/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire