ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 23 septembre 2012

Ελλάδα - Η Τρόικα, το θέατρο του παραλόγου και η τρομοκράτηση του λαού



Μιχάλης Ιγνατίου

Για μία ακόμη φορά, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές... Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα σέρνονται, όπως κάθε φορά, και εάν πιστέψουμε τους συμμετέχοντες σ' αυτές, οι απειλές και οι εκβιασμοί εναντίον της Ελλάδας ξεπέρασαν κάθε όριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν και «λέξεις πεζοδρομίου», που πρωτίστως δεν τιμούν αυτόν που τις εκστόμισε και εάν το έπραξε απαιτείται απολογία.
Εδώ και καιρό ο πρωθυπουργός έχει στο συρτάρι του γραφείου του μία πρόταση από σοβαρό οικονομολόγο με θητεία στις Βρυξέλλες, ο οποίος εκπόνησε σχέδιο για τη διαπραγμάτευση, ώστε να παύσει να μετατρέπεται σε τσίρ­κο και θηλιά στον λαιμό της χώρας.
Εισηγήθηκε στον κ. Σαμαρά τον ορισμό εθνικού διαπραγματευτή και εθνικής ομάδας, που θα αποτελείται από τεχνοκράτες -όχι πολιτι­κοί, όχι τραπεζίτες- με απόλυτη αρμοδιότητα τη διερεύνηση των προθέσεων της τριμερούς αντιπροσωπείας των επισή­μων πιστωτών της χώρας, σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα επαναπροσδιορισμού των υφισταμένων ποιοτικών και ποσοτικών όρων του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής της χώρας και της χρηματοδότησής του.
Πρότεινε επίσης οι συναντήσεις μεταξύ της ομάδας του εθνι­κού διαπραγματευτή και της τρόικας να λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπρο­σωπείας στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες, και μετά το πέρας των σχετικών συζητήσεων οι επικεφαλής της ομάδας των δανει­στών, συνοδεία του εθνικού διαπραγματευτή, να προσκαλούνται στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώ­σουν τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών και την ελληνική κυβέρνηση.
Η παρουσία των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα παρέλυσε και πάλι τη χώρα. Ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί, τα συνεργαζόμενα και μη κόμματα, τα ΜΜΕ, οι πάντες ασχολούνται μόνο με τις διαπραγματεύσεις, με απο­τέλεσμα να μην παράγεται καθόλου έργο. Κακά τα ψέμα­τα... Οταν επισκέπτονται τη χώρα, ο κ. Τόμσεν και η παρέα του, παραλύει ο κρατικός μηχανισμός και χάνεται σημαντι­κότατος χρόνος για την υλοποίηση του Προγράμ­μα­­τος. Είναι απορίας άξιο ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι δανει­στές συνεχίζουν αυτό το θέατρο του παράλογου. Εκτός εάν είναι κομμάτι του σχεδίου τρομοκράτησης του λαού...


Πηγή: Έθνος
Δημοσιεύτηκε στις 22/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire