ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 5 janvier 2011

Είναι μεγάλα τα συμφέροντα και πολλά τα λεφτά (2)

Ο Γ. Γ. του ΑΚΕΛ και το Φυσικό Αέριο
Του Αντώνη Μιχαηλίδη*
Φωτογραφία
Τι μας λέτε τώρα, κύριε Γ. Γ. του ΑΚΕΛ; Μας λέτε ότι η σύναψη σύμβασης 20ετούς διάρκειας για έλευση του Φυσικού Αερίου κόστους σχεδόν 10 δις και η ανέγερση του Χερσαίου Τερματικού κόστους 1 δις είναι θέμα της αποκλειστικής αρμοδιότητας της Κυβέρνησης και ότι η Βουλή καμιά ανάμειξη δεν πρέπει να έχει επί του θέματος. Και τούτο, εξ αφορμής της αφύπνισης (επιτέλους) κάποιων βουλευτών και αρχηγών κομμάτων, οι οποίοι οσφρισθέντες το μέγα σκάνδαλο, απαιτούν επανεξέταση του θέματος από τη Βουλή.
Τόσο εύκολα ξεχάσατε, κύριε Γ. Γ. του ΑΚΕΛ τι έγινε το Δεκέμβριο του 2007 στη Βουλή;
Η Βουλή τότε, κύριε Γ. Γ. και με δική σας πρωτοβουλία (πέραν εκείνης του ΔΗΣΥ) και στη δική σας παρουσία στις σχετικές συνεδριάσεις, όχι μόνο απλά ανεμίχθη, αλλά έμπρακτα και ουσιαστικά τορπίλισε τη σχετική απόφαση της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου επί του θέματος, όπως αυτή εκφραζόταν με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 6ης Ιουνίου 2007, ψηφίζοντας τον περιβόητο Τροποποιητικό Νόμο περί Φυσικού Αερίου για να ικανοποιήσει τις συντεχνίες της ΑΗΚ προεκλογικά.
Μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που πάρθηκε ομόφωνα, κύριε Γ. Γ. του ΑΚΕΛ, σας θυμίζω, επί εποχής συγκυβέρνησης μαζί σας όταν 4 από τα 11 μέλη του Υπουργικού προέρχονταν από το δικό σας κόμμα. Τους «πουλήσατε» όλους τότε, κύριε Γ. Γ. του ΑΚΕΛ, όπως «πούλησε» και η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ τους δικούς τους υπουργούς και τον πρόεδρο.
Πείτε μας, λοιπόν, ξεκάθαρα, κύριε Κυπριανού. Πότε είχατε την ορθή άποψη; Τότε ή τώρα; Ή μήπως όπως βολεύει;
* Ο Αντώνης Μιχαηλίδης είναι τέως υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire