ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 10 janvier 2011

Οι οθωμανικοί αιώνες των Βαλκανίων ήταν μια επιτυχημένη ιστορία,δηλώνει ο Νταβούτογλου

Η άλλη φρίκη...

Οι σφαίρες της Αριζόνας. Τα πυρακτωμένα spreads και οι εφιαλτικές προβλέψεις. Η πληθύς των αστέγων στις γωνιές της πόλης. Οι σκονισμένες βιτρίνες των μαγαζιών που φαλίρισαν. Ο απόηχος του Ερζερούμ. Η υδάτινη έρημος της Αυστραλίας... Ολα «στο πιάτο».
Ιλιγγιώδη και καταιγιστικά, όπως κάθε μέρα... Στο βάθος των σελίδων, η εράσμια παρουσία του Στεφάν Εσέλ, που προτρέπει: «Αγανακτήστε»! Τότε, εμφανίστηκε απρόσκλητος ο Βανεγκέμ, και «Η Μουσική του ζώντος»: «Η κοινότοπη φρίκη που το παγκόσμιο θέαμα μας παρουσιάζει καθημερινά, κρύβει μιαν άλλη φρίκη, ακόμη πιο θλιβερή, αυτή του καθαυτό θεάματος, που, τοποθετώντας τον θεατή μεταξύ παραίτησης και αγανάκτησης, τον κάνει να τρέμει στις τέσσερις γωνίες του σύμπαντος, χωρίς να εγκαταλείπει την πολυθρόνα της νοσηρής απόλαυσης» *** CUT: Εξανέστησαν Τούρκοι δημοσιογράφοι, επειδή ο Ερντογάν δεν απάντησε στην «πρόκληση» του Ελληνα πρωθυπουργού (Ποια πρόκληση; Τις θέσεις της χώρας του υπερασπίστηκε ο κ. Παπανδρέου). Ανέλαβε να απαντήσει ο πολύφημος Νταβούτογλου και κάτι είπε για τα αντανακλαστικά της Τουρκίας να απαντάει όταν πιέζεται. Και έχει δίκιο: η γείτων ξέρει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της ποικιλοτρόπως. Ιδία όταν έχει απέναντί της αφελείς ή αδύναμου.
(...Παρεμπίπτον: «Θέλουμε μια νέα Βαλκανική που θα βασίζεται στον πολιτικό διάλογο, στην οικονομική αλληλεξάρτηση και συνεργασία, στην ενσωμάτωση, στην πολιτιστική αρμονία και ανοχή. Αυτά ήταν τα οθωμανικά Βαλκάνια. Θα επανεγκαθιδρύσουμε αυτά τα Βαλκάνια. Οι οθωμανικοί αιώνες των Βαλκανίων ήταν μια επιτυχημένη ιστορία. Σήμερα πρέπει να την επανεφεύρουμε»... Δήλωση του κ. Νταβούτογλου, στις 16 Οκτωβρίου 2009, στο Σαράγεβο. Τη βρήκαμε στο «Βήμα») *** Να την πάλι η αναποτελεσματικότης του τείχους στον Εβρο! Και φαίνεται να μην καταλαβαίνουν όσοι εναντιώνονται στο (αποκρουστικό) τείχος, αλλά επικαλούνται την αναποτελεσματικότητα, ότι έτσι νομιμοποιούν πλήρως την αναζήτηση... αποτελεσματικών τρόπων αναχαίτισης της ανέλεγκτης εισδοχής μεταναστών. Οταν κάτι είναι αποκρουστικό και απωθητικό (π.χ. η βία εναντίον των γυναικών), δεν εξετάζεις αν είναι και... αναποτελεσματικό!.. Η αμηχανία (τους) εμφανής. Και η αμβλυωπία πλήρης...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire