ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 3 septembre 2012

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 03/09/2012




Η έρευνα που διεξάγεται στην Κεντρική Τράπεζα και οι δηλώσεις και αντιδηλώσεις κυβέρνησης και κομμάτων προβάλλονται στο σημερινό Τύπο. Προβάλλεται επίσης πρωτοσέλιδα η διαφαινόμενη συνεργασία με το Ισραήλ για μεταφορά φυσικού αερίου στην Κύπρο, η εντεινόμενη προεκλογική εκστρατεία ενόψει Προεδρικών, το θέμα του φόρου επί της ακίνητης ιδιοκτησίας, οι δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς μετά την κλήρωση για το παιγνίδι ΑΕΛ – Φενέρ Μπαχτσέ και η συνεχιζόμενη κόντρα με αφορμή αναφορές της «Hurriyet» για τοποθετήσεις του Νίκου Αναστασιάδη.


Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Πόλεμος με σκάνδαλα», αναφέρει ότι έντονο θα είναι το στοιχείο των αλληλοαποκαλύψεων και της δημοσιοποίησης σκανδάλων, κατά την προεκλογική περίοδο ενόψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου. Όπως πληροφορούμαστε, κομματικά επιτελεία προετοιμάζονται ενόψει της εντατικοποίησης της προεκλογικής εκστρατείας και μεταξύ άλλων συγκεντρώνουν στοιχεία για υποθέσεις που  θεωρούνται σκάνδαλα και θέματα «διαφθοράς και διαπλοκής».

Διαβάστε επίσης:
Μείωση και στις εγγραφές νέων εταιρειών: Έχουμε 262.203 εταιρείες.
«Χαστούκι» στο Σαρλή από το Υπουργικό: Πήγε με πρόταση για ισοπεδωτική φορολογία για όλα τα ακίνητα.
Δημοτικά: Αναστολή φοίτησης για 390 παιδάκια.
Έρευνα για τράπεζες: Άναψαν νέες φωτιές γύρω από την Κεντρική.
Σκληρή κόντρα με φόντο Προεδρικές: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση.
Ενέργεια: Μπίζνες με το φυσικό αέριο.
Κούρδακα: Ξαναγεννήθηκε ένα χωριό.
Αντί στην όπερα, οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ θα πάνε για μεζέδες: Ωρύεται ο Βέργας με τους αρμοδίους της κυπριακής προεδρίας.
Πολιτική: Τουρκικά ανοίγματα για αναβάθμιση.
Κοινωνία: Συνελήφθη για απαγωγή 16χρονης Τ/κ ο Κούρδος.
Οικονομία: Σε συνθήκες ύφεσης δεν πέφτει η ανεργία.
Κόσμος: Γυναίκες μόνες… βγάζουν Πρόεδρο.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της  θέμα υπό τον τίτλο «Εκτεθειμένος ο Διοικητής» και αναφέρεται σε «Μεγάλο Αδελφό» τον οποίο όπως γράφει προστατεύουν κυβέρνηση και ΑΚΕΛ στο θέμα της εγκυκλίου για παράδοση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αλλού η «Α» αναφέρεται στις δηλώσεις του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αγκυρας-ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς με αφορμή την κλήρωση της ΑΕΛ με την Φενέρ Μπαχτσέ για το Γιουρόπα Λιγκ. με τις οποίες καλεί τον πρόεδρο Χριστόφια να πάει στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον Ντερβίς Ερογλου. Επίσης αναφέρει ότι το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σε τέσσερις δίκες, αυτές του Μαρί, της Ηλιος, του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα και για τη δολοφονία του Αντη Χ’Κωστή.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Σταθμός μεταφοράς φυσικού αερίου η Κύπρος» αναφέρει ότι δρομολογούνται σημαντικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με Ισραήλ για μεταφορά φυσικού αερίου ως ενδιάμεση λύση και ότι οι διαβουλεύσεις στην γειτονική χώρα συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις με αφορμή την έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα και την ανακοίνωση της Κεντρικής επί του θέματος. Αλλού προβάλλονται οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις με αφορμή δημοσίευμα της «Hurriyet» για θέσεις που φέρεται να διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Με γνωμοδότηση Δανιηλίδη» και γράφει ότι η εγκύκλιος της Κεντρικής τράπεζας για την έρευνα σε υπολογιστές και κινητά ετοιμάστηκε έπειτα από γνωμοδότηση του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. ενώ αναφορά γίνεται και στην ανακοίνωση της Κεντρικής περί προσπάθειας αποπροσανατολισμού. Αλλού αναφέρεται σε «κρυφή» ατζέντα του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και προβάλλει τις δηλώσεις ΑΚΕΛ και Κυβέρνησης με αφορμή την αντιπαράθεση για φερόμενες δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ που προβάλλει η «Hurriyet». Επίσης προβάλλονται αναφορές του υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, υπουργού Υγείας, Σταύρου Μαλά, ότι η χαλαρή ομοσπονδία δημιουργεί διαχωριστικές τάσεις.


Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 03/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire