ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 11 septembre 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 11/09/2012



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Τρόικα απαιτεί, ο Σαμαράς αντιστέκεται!
Η εφημερίδα γράφει ότι «οι προτάσεις μας προς την Τρόικα είναι απόλυτα εφικτές, λένε στην κυβέρνηση, που συνεχίζουν τη σκληρή μάχη προκειμένου να πείσουν ότι τα μέτρα τα οποία θέτουν στο τραπέζι των συζητήσεων θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΑΥΡΙΑΝΗ: Οργή λαού για το θέατρο των πολιτικών αρχηγών
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ενώ έχουν αποφασίσει τα μέτρα, εμφανίζονται να δίνουν... μάχη μόνο και μόνο για επικοινωνιακές εντυπώσεις. Δεν αντιλαμβάνονται τα μηνύματα που έρχονται από το Βερολίνο;».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πιο δύσκολα δεν γίνεται
Η εφημερίδα γράφει ότι «κρίσιμη συνάντηση με Βρούτση για πενθήμερο, μείωση αποζημιώσεων και νέο κατώτατο. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ (που είδαν χθες τον πρωθυπουργό) πιέζουν για απολύσεις στο Δημόσιο και περικοπές ακόμα και στις χαμηλές συντάξεις».
ΕΘΝΟΣ: Δηλώστε, πληρώστε και σώστε!
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «απαλλάσσονται από τις συνέπειες του νόμου όσοι αποκαλύψουν οικειοθελώς στην Εφορία κρυφά εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Μόνη υποχρέωσή τους είναι η καταβολή φόρου 5-10% επί της αξίας των δηλωθέντων. Η ρύθμιση προωθείται από την κυβέρνηση».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εικόνα της Παναγιάς στην Αγιά Σοφία... περιμένει τη λευτεριά της Κωνσταντινούπολης
Σύμφωνα με την εφημερίδα « εικόνα της Παναγιάς στην Κωσταντινούπολη μας περιμένει: να ελευθερώσουμε την Βασιλεύουσά μας απ΄ τους Αγαρηνούς!...»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνταξη στα 67 για να βρεθεί 1 δισ. ευρώ
Η εφημερίδα γράφει ότι « την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, με πιθανότερο στόχο την αναπροσαρμογή τους έως και το 67ο έτος της ηλικίας μέσα στην αμέσως επόμενη διετία, περιλαμβάνει το «πακέτο» των ασφαλιστικών και εργασιακών μέτρων το οποίο σχηματοποιείται αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των κρατικών δαπανών κατά 11,8 δισ. ευρώ μέσα στην περίοδο 2013 - 14 ».
ΕΣΤΙΑ: Η τρόικα πιέζει εμείς αντιδρούμε
Η εφημερίδα τονίζει ότι « επί δύο χρόνια η τρόικα πιέζει και εμείς αντιδρούμε. Οι δε πολίτες που υφίστανται τα επίχειρα της πολιτικής αυτής, εύλογο είναι να τα ρίχνουν όλα στην «κακή» τρόικα. Ενώ η αλήθεια είναι ότι η ευθύνη για την κατάσταση βαρύνει στο ακέραιο το πολιτικό μας σύστημα ».
Η ΑΥΓΗ: Εκτέλεση εν ψυχρώ. Ξαφνικά αναζητούν άλλα 6 δισ. ευρώ
Σύμφωνα με την εφημερίδα « θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, απολύσεις στο Δημόσιο, περικοπές μισθών αλλά και συντάξεων πολύ κάτω από τα 1.000 ευρώ περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο μέτρων, ύψους 6 δισ. ευρώ, που θα προστεθεί στα 11,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις αξιώσεις της τρόικας ».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: η ώρα των αποφάσεων για παράταση και μειώσεις προστίμων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σε αναμμένα κάρβουνα κρατά το υπουργείο Περιβάλλοντος πολίτες και μηχανικούς, καθώς τέσσερις ημέρες πριν από εκπνοή της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει τις προσθέσεις του. Κάτι που αναμένεται να κάνει σήμερα, οπότε και έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη όλων των αρμόδιων υπηρεσιών υπό τον αναπληρωτή υπουργό, Σταύρο Καλαφάτη».
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: Εκτός ελέγχου υπουργοί και βουλευτές
Η εφημερίδα γράφει ότι « στα κάγκελα βρίσκονται υπουργοί και βουλευτές εξαιτίας των μέτρων, την ώρα που εμφανίζονται προσπάθειες για ανασύσταση της Κεντροδεξιάς παράταξης ».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ολα τα μέτρα πάλι πάνω στο τραπέζι
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « βαρύ είναι το κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας όχι μόνον εμφανίζονται να αποδέχονται μέτρα ύψους μόλις 6 δισ. ευρώ από τις περικοπές των 11,6 δισ. που είχε προτείνει το οικονομικό επιτελείο, αλλά βάζουν όλα τα θέματα στο τραπέζι: από τις περικοπές συντάξεων, πέραν όσων έχει εισηγηθεί ήδη το υπουργείο Εργασίας και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μέχρι τις απολύσεις στον στενό δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ».
Η ΝΙΚΗ: Σώστε το σπίτι σας. Φέρτε τη δόση στα μέτρα σας
Η εφημερίδα γράφει ότι « σε εφιάλτη για χιλιάδες νοικοκυριά εξελίσσεται η αποπληρωμή της δόσης του στεγαστικού δανείου, καθώς η αγορά έχει "στεγνώσει" από ρευστό και η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο».
Ο ΛΟΓΟΣ: Παζάρι για ενιαία γραμμή ...μεταξύ των τριών
Σύμφωνα με την εφημερίδα « περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας χθες το μεσημέρι. Η συζήτηση με την τρόικα είναι δύσκολη, όπως δύσκολα είναι και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, δήλωσε μετά τη συνάντηση -στην οποία συμμετείχε- ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή πάλη για μέτρα ανακούφισης και ριζική ανατροπή
Η εφημερίδα αναφέρει « Αλέκα Παπαρήγα: Διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης του λαού και ταυτόχρονα δουλεύουμε για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός να προχωρήσει σε ριζική αλλαγή, σε ριζική ανατροπή εκ βάθρων ».
ΤΑ ΝΕΑ: Το χρυσό κόλπο! Πώς γλιτώνουν φόρους τα αστέρια της πίστας
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « μέσω του χρυσού κόλπου της σύστασης εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες καταφέρνουν -και μάλιστα νομίμως- να πληρώνουν πολύ χαμηλότερους φόρους, σε σχέση με έναν άλλο φορολογούμενο με τα ίδια εισοδήματα ».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 11.340 θέσεις για κατάρτιση
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Η τρόικα πιέζει για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « νέες αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και υλοποίηση του σχεδίου για την αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015 τίθενται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Επιστροφή επενδυτών στο ΧΑ. Εκρηκτική άνοδος 4,7% για τον Γενικό Δείκτη
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς πληθαίνουν οι "φωνές" στην Ευρώπη που τάσσονται υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου προσαρμογής της Ελλάδας. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η Αθήνα βρίσκεται, πλέον, στο "μικροσκόπιο" κεφαλαίων που αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις, ενώ οι ελληνικές μετοχές βρίσκονται σε επίπεδα εξαιρετικά ελκυστικά».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στο Eurogroup τα μέτρα έστω και χωρίς συμφωνία
Η εφημερίδα τονίζει ότι « ολοκληρωμένο σχέδιο μείωσης των δαπανών φέρεται αποφασισμένος να παρουσιάσει την Παρασκευή στο Eurogroup της Λευκωσίας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες της τρόικας και ενδεχόμενες αντιρρήσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ».
ΚΕΡΔΟΣ: Η τρόικα απορρίπτει μέτρα 2,5 δισ., αμφισβητεί 3,5 δισ.!
Η εφημερίδα γράφει ότι « κόκκινη κάρτα σε μέτρα αξίας 2,5 δισ. ευρώ και κίτρινη σε άλλα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία «χρήζουν πειστικότερης τεκμηρίωσης» έδειξε χθες η τρόικα στην Αθήνα. Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό για ανακοίνωση των μέτρων με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, με το οικονομικό επιτελείο πάντως να εμφανίζεται αποφασισμένο να παρουσιάσει στο Eurogroup της Παρασκευής στη Λευκωσία, το περίγραμμα του πακέτου των περικοπών, ακόμα και αν δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων ».


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 11/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire