ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 11 septembre 2012

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 11/09/2012



Το μνημόνιο της Τρόϊκας και οι διάφορες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το αίτημα για στήριξη της Κύπρου, οι αντιπαραθέσεις με φόντο τις προεδρικές εκλογές και η αποτροπή νέου φονικού με στόχο γνωστό επιχειρηματία στην Αγία Νάπα είναι τα βασικά θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός Τύπος στα πρωτοσέλιδά του. Προβάλλονται επίσης η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο δικαστήριο για το φονικό της Πάφου και η απόφαση των αιγοπροβατοτρόφων να αφήσουν ελεύθερα τα ζώα τους στα χωράφια.


Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Ρωτούν αν αλλάξαμε γνώμη», αναφέρει ότι δυσφορία αφήνουν να διαρρεύσει επίσημοι κύκλοι της ΕΕ για τη διγλωσσία που επικρατεί στην κυπριακή κυβέρνηση, αναφορικά με το αίτημα προσφυγής στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης EFSF/ESM. Επίσημος αξιωματούχος του Eurogroup, κατέστησε σαφές ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν από την κυπριακή κυβέρνηση ξεκαθάρισμα προθέσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πραγματικά δεν ξέρω» εάν η Λευκωσία άλλαξε γνώμη…

Διαβάστε επίσης:
Άναψαν «φωτιές» οι «χρυσοί» πλεονασμοί στην Κ.Ετ.Α.Π.:
Εξηγήσεις ζήτησε ο Συλικιώτης.
Η νομοθεσία διώχνει αγοραστές ακινήτων: Δεν επιτρέπεται σε αλλοδαπούς να αποκτήσουν δεύτερη κατοικία.
Οι πρώτες εκατό μέρες: Αφοπλιστικές απαντήσεις για την πρώτη μέρα στο σχολείο από τα πρωτάκια.
Κυπριακές Αερογραμμές: Όλες οι ελπίδες διάσωσης στην Air France-KLΜ.
Έτοιμο το «savoir vivre» των δημοσίων υπαλλήλων: Μέχρι και τηλε-εξυπηρέτηση
Delek-Noble: Επιλέγουν στρατηγικό συνεργάτη μεταξύ Total - Gazprom - Woodside.
«Υπέστη βιασμό η Βικτώρια»: Κατάθεση-σοκ του ιατροδικαστή.
Έτοιμα νέα τέλη στα νοσοκομεία: Τέρμα στη δωρεάν περίθαλψη χρόνιων παθήσεων ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων.
Κτηνοτρόφοι: Τα ζώα επιστρέφουν στο μαντρί τους.
Πολιτική: Απομακρύνεται από την Ε.Ε. η Τουρκία.
Οικονομία: Αντιδράσεις εντός Δ.Σ. για το δάνειο της ΠΕΟ.
Κοινωνία: Πρόλαβαν νέο λουτρό αίματος στην Αγία Νάπα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Κομισιόν: Πολιτικό παιχνίδι με το μνημόνιο» και γράφει ότι στις Βρυξέλλες αποδίδουν σε πολιτικά παιχνίδια της Κυβέρνησης το γεγονός ότι η Κύπρος δεν έχει υποβάλει ολοκληρωμένο αίτημα για ένταξη σε μνημόνιο και ότι το θέμα αυτό είναι στην ατζέντα συζήτησης του άτυπου Εκοφίν, που συνέρχεται ην Παρασκευή στην Κύπρο. Αλλού γράφει για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και για τα προβλήματα σε πολλά σχολεία μεταξύ αυτών του δημοτικού Αγίας Μαρίνας στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι η Αστυνομία απέτρεψε νέο φονικό στην Αγία Νάπα με στόχο και πάλι γνωστό επιχειρηματία και ότι με τη σύλληψη τριών ατόμων χθες θα οδηγηθεί στον ηθικό αυτουργό του πενταπλού φονικού του περασμένου Ιουνίου.

Η "Σημερινή" υπό τον τίτλο «Συμβόλαιο θανάτου: Στόχος γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας» γράφει ότι ένας εκ των συλληφθέντων χθες στην επαρχία Αμμοχώστου παραδέχθηκε ότι έφτασαν στην Κύπρο για να δολοφονήσουν Κύπριο στην Αγία Νάπα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε μαρτυρία στο δικαστήριο ότι το τρίχρονο κοριτσάκι που δολοφονήθηκε με τη μητέρα του στην Πάφο είχε προηγουμένως υποστεί βιασμό. Σε άλλο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με την παρουσία χθες των μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία και σήμερα σε γυμνάσια και λύκεια.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Αμηχανία σε ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ» και γράφει ότι τα δύο κόμματα τηρούν σιγήν ιχθύος για τα δημοσιεύματα σε σχέση με τις θέσεις Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Αλλού προβάλλει την ομιλία του Αντρου Κυπριανού χθες βράδυ στην Αραδίππου, τις αναφορές του στις έρευνες για τις τράπεζες και την τοποθέτηση ότι το κόμμα του ‘δεν έχει να κρύψει τίποτα’. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στην καταγγελία του ΑΚΕΛ κατά της εφημερίδας «Πολίτης» με αφορμή δημοσίευμα για παραγραφή χρεών του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Αποτράπηκε δεύτερο φονικό στην Αγία Νάπα» και αναφέρεται στη σύλληψη χθες τριών ατόμων από την Ελλάδα που κατέφθασαν στο νησί με στόχο να προβούν σε νέα εγκληματική ενέργεια. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην απελευθέρωση χιλιάδων ζώων από τους αιγοπροβατοτρόφους στην Πάφο που αντιδρούν στη μη καταβολή του 100% της επιδότησης από το κράτος. Επίσης πρωτοσέλιδα προβάλλεται τα εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό με θύμα Ρουμάνο εργάτη σε υπό ανέγερση οικοδομή που δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας.


Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 11/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire