ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 15 septembre 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 15/09/2012


Το νέο πακέτο μέτρων και η χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup στη Λευκωσία βρίσκονται στο επίκεντρο του σημερινού Τύπου.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανοίγουν το δρόμο στην επιμήκυνση»
Η εφημερίδα γράφει ότι «ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί του Eurogroup» συνηγορούν υπέρ της επιμήκυνσης και σημειώνει κυβερνητικό σχόλιο, σύμφωνα με το οποίο «αφού κερδίσαμε και τη Λαγκάρντ, μπορούμε να αισιοδοξούμε».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πώς θα ζούμε; ο Έλληνας αξιωματικός πεισμώνει! Δεν απογοητεύεται...».
Η εφημερίδα γράφει ότι «Οι στρατιωτικοί (στους δρόμους, δίπλα στον κάθε Έλληνα πολίτη, κήρυξαν τον ... πόλεμο σε όποιον τολμήσει να πληγώσει αξιοπρέπεια και πατρίδα!»
ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: «Ξυπνάνε παλιά και νέα τζάκια»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης και η σιγουριά για το ευρώ κινητοποιούν τα επιχειρηματικά λόμπι» και επισημαίνει «το μικρό ράλι στο Χρηματιστήριο και την άνοδο του τζίρου και στον ξαφνικό έρωτα για τα κουρεμένα ελληνικά ομόλογα».
ΕΘΝΟΣ: «Όλα σε ένα- Νόμος - σκούπα για τα 11,5 δισ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με τη μορφή ενός και μόνου άρθρου θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα. Με την επιλογή του ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς αποσκοπεί να αφαιρέσει από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τη δυνατότητα να επιλέξουν τις διατάξεις που θα καταψηφίσουν ή θα υπερψηφίσουν, σε συνεδρίαση εντός του Σεπτεμβρίου».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πιθανώς καρκινογόνα το 42% των φαρμάκων»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Δρ. Rath, ο διάσημος Γερμανός γιατρός στηλιτεύει το λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών και καταγγέλει».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κλείδωσε η επιμήκυνση και η δόση των 31,5 δισ.ευρώ».
Η εφημερίδα γράφει ότι «Επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα για τη χώρα μας στο Eurogroup της Λευκωσίας. Υπέρ του ελληνικού αιτήματος ακόμα και οι σκληροί της ευρωζώνης. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και αυτό δεν είναι πληροφορία, αλλά διαβεβαίωση».
ΕΣΤΙΑ: «Χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «τρεις μήνες μετά την άνοδο στην εξουσία της κυβερνήσεως Σαμαρά, έχει αλλάξει εντυπωσιακά το κλίμα στην Ευρώπη έναντι της χώρας μας. Οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν πλέον την Ελλάδα ως μία χώρα που θέλει να αποσπάσει τα κονδύλια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στηρίξεως».
Η ΑΥΓΗ: «Γιατί δεν φορολογείτε τους εφοπλιστές;»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ακόμη και η Κομισιόν βασικός παράγων της τρόικας, ζητεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των εφοπλιστών».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Σύνταξη-όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό του δημοσίου».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «μεταβατικές ρυθμίσεις ισχύουν για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα τη διετία 2011-2012, αφού ισχύουν ειδικές προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση».
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: «Κρύβουν τα μέτρα στον προϋπολογισμό».
Η εφημερίδα αναφέρεται σε «πονηρό σχέδιο της κυβέρνησης για να αποφύγει την ανατροπή» και γράφει ειδικά ότι «ανά υπουργείο και κωδικό (θα γίνουν) οι περικοπές. Ψήφιση του σχεδίου προϋπολογισμού από την επιτροπή της Βουλής πριν από το ecofin του Οκτωβρίου για την εκταμίευση της δόσης και άμεση εφαρμογή των μέτρων, όπως προβλέπει το Μνημόνιο 2».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Περιθώριο 10 ημερών για τα μέτρα».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στόχος (είναι) να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου... και (γι αυτό) σε αγώνα δρόμου ώστε το προσεχές δεκαήμερο να οριστικοποιήσει τη συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ θα επιδοθεί η κυβέρνηση».
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «10 μυστικά σώζουν το αυθαίρετό σας».
Η εφημερίδα αναφέρεται σε «όσα πρέπει να ξέρετε μετά και τη νέα παράταση του ΥΠΕΚΑ» και παρουσιάζει αναλυτικά τις ρυθμίσεις για τα εντός και εκτός σχεδίου.
Ο ΛΟΓΟΣ: «Αισιοδοξία για την επιμήκυνση».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «θετικό πνεύμα διαπίστωσε χθες στη Λευκωσία ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Εργάτες-ΕΒΕ-Φτωχοί αγρότες, όλοι στη μάχη για την απεργία στις 26 Σεπτέμβρη».
Η εφημερίδα αναφέρεται στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: «Ιδού η λύση στο παζλ της κρίσης».
Η εφημερίδα αναφέρεται σε πολιτικές ενέργειες που θα εκτιμά ότι γίνουν από την ψήφιση των μέτρων και την επιμήκυνση, μέχρι τον ανασχηματισμό και την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.
ΤΑ ΝΕΑ: «Πώς μας κλέβουν τα καρτέλ».
Η εφημερίδα αναφέρεται σε «μυστικές συμφωνίες μεταξύ επιχειρήσεων που πυροδοτούν την ακρίβεια στην αγορά» και εξηγεί ότι «με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για τα περιθώρια κέρδους και τις τιμές στο ράφι, τα καρτέλ συντηρούν την ακρίβεια».
PRESS TIME: «Κλείνουν το στόμα του Ρακιντζή».
Η εφημερίδα γράφει ότι «θέλουν να αφήσουν ανεξέλεγκτη τη διαφθορά» και φιλοξενεί δηλώσεις του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για «τις ποινές-χάδια που επιβάλλονται στους επίορκους δημόσιους λειτουργούς και για την έκταση της διαφθοράς στην Ελλάδα».

 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire