ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 20 septembre 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 20/09/2012



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κρίσιμη συνάντηση των τριών για τα 11,5 δισ. ευρώ
Η εφημερίδα γράφει ότι « στην κορύφωσή τους φτάνουν οι διεργασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εν όψει των τελικών αποφάσεων για το πακέτο των 11,5 δισ., από τα οποία μέχρι χθες είχαν εξευρεθεί τα 9,5. Με το χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη νέα τους συνάντηση σήμερα το μεσημέρι, καλούνται να συμφωνήσουν στην οριστική λίστα με τα «δύσκολα αλλά αναγκαία» μέτρα για την επόμενη διετία ».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δίνουν και τα ανάκτορα
Η εφημερίδα γράφει ότι « αφορμές για να συντηρήσουν τη δημοσιότητα γύρω από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ψάχνουν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με τις νέες εξαγγελίες για αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι και κτιρίων που στεγάζουν ελληνικές πρεσβείες ανά τον κόσμο ».
ΕΘΝΟΣ: Σκηνικό έντασης στο «παρά πέντε»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « εντάσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων προκαλεί το πακέτο των επώδυνων μέτρων λίγο πριν από την οριστικοποίησή του. Αιτία, η αδυναμία εξεύρεσης ισοδύναμων λύσεων ».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μασονικό σχέδιο για να πούμε τον Χριστό... οικογενειάρχη!
Σύμφωνα με την εφημερίδα « ο "άγνωστος" πάπυρος γραμμένος στα αρχαία κοπτικά περιλαμβάνει τη φράση "ο Ιησούς τους είπε, η γυναίκα μου...."».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κούρεμα 30% στις δόσεις των δανείων
Η εφημερίδα γράφει ότι « προωθούν ρύθμιση για επιμήκυνση των δανείων με χαμηλότερες μηνιαίες καταβολές και αποπληρωμή της διαφοράς στο μέλλον, αναγνωρίζοντας τις μειώσεις στα εισοδήματα των νοικοκυριών ».
ΕΣΤΙΑ: Η συνταγή της σωτηρίας
Η εφημερίδα τονίζει ότι « σήμερα η Ελλάς δεν έχει επιλογές. Για να σωθή πρέπει να τηρήσει αυτά που έχουν συμφωνηθή με την τρόϊκα, τα οποία εκείνη απαιτεί να γίνουν προκειμένου να συνεχισθή ο δανεισμός. Η συνταγή της σωτηρίας αποτελεί μονόδρομο. Και όσο πιο αποτελεσματικά εμαρμοσθή, τόσο ταχύτερα θα εξέλθη η χώρα από την κρίση. Η άλλη συνταγή, στην οποία επιμένουν κάποια πολιτικά κόμματα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή ».
Η ΑΥΓΗ: Παίζουν τον «μουντζούρη»
Σύμφωνα με την εφημερίδα « νέο διαγωνισμό για το έπαθλο του "λιγότερο κακού" έχουν στήσει οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι, που συναντώνται σήμερα για να κλειδώσουν τη συμφωνία και εκ νέου την Κυριακή για να υπογράψουν τα συμβόλαια με την τρόικα ».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μαχαίρι στις αποζημιώσεις και κατάργηση των Δώρων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια, η κατάργηση της 13ης και της 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης και του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, φαίνεται ότι κλείδωσαν, ενώ με μείωση του χρόνου προειδοποίησης απαντάει η κυβέρνηση στην απαίτηση της τρόικας για μείωση κατά 50% του ποσού της αποζημίωσης ».
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: Στήνουν παιχνίδια πολέμου με τις θρησκείες
Η εφημερίδα γράφει ότι «η δημοσίευση νέων σατιρικών σκίτσων για τον Μωάμεθ, σε συνδυασμό με την ταινία που έχει ξεσηκώσει τον ισλαμικό κόσμο, δεν μπορεί να θεωρηθεί μια τυχαία και αθώα σύμπτωση ».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σύγκρουση με το ΔΝΤ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « θυελλώδης ήταν η χθεσινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε έντονη αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος αμφισβητεί όλα σχεδόν τα μέτρα εξοικονόμησης λειτουργικών δαπανών που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά, υποδεικνύοντας νέες περικοπές από μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα ».
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Εξασφαλίστε τις καταθέσεις σας. Κερδίστε καλά λεφτά
Η εφημερίδα γράφει ότι « όσοι έχουν ακόμη ρευστό, έχουν την ευκαιρία να πάρουν υψηλές αποδόσεις από τραπεζικές καταθέσεις, που είναι και ασφαλείς, καθώς ο κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή απομακρύνεται».
Ο ΛΟΓΟΣ: Δικαίωμα αυτασφάλισης για απολυμένους
Σύμφωνα με την εφημερίδα « χρήση του δικαιώματος για αυτασφάλιση μπορούν να κάνουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ηλικίας 55-64 ετών που έχουν απολυθεί στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012 και παραμένουν άνεργοι, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος, είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αμεσα μέτρα τώρα για την Ειδική Αγωγή
Η εφημερίδα αναφέρει «παρέμβαση στη Βουλή για τα οξύτατα εκπαιδευτικά προβλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους έκανε με ερώτησή του το ΚΚΕ Κινητοποιήσεις έγιναν χτες για τα Ειδικά Σχολεία ».
ΤΑ ΝΕΑ: Στο στόχαστρο οι επαγγελματίες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « αντεπίθεση στη φοροδιαφυγή ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο, με φόντο στοιχεία που δείχνουν ότι έξι στους δέκα δηλώνουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο, όταν μόνο οι δόσεις τους στις τράπεζες ξεπερνούν αυτά που δηλώνουν στην Εφορία ».
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Κλείνουν σπίτια
Η εφημερίδα γράφει ότι « βυθίζουν σε μόνιμη φτώχεια την Ελλάδα οι δύο τρόικες ».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανω κάτω η παράταξη Ψωμιάδη
Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου
ΕΞΠΡΕΣ: Πίεση για νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θα περιλαμβάνονται στο πακέτο των μέτρων που συζητούν σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την απαίτηση της τρόικας για περαιτέρω μείωση του κόστους αποχώρησης των εργαζομένων ».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Φορολογικά «ισοδύναμα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « η διαφορά των 2 δισ. ευρώ, που απομένουν για να οριστικοποιηθεί το πακέτο των 11,7 δισ., είναι πιθανόν να καλυφθεί με φοροανατροπές, κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την κατάργηση του αφορολογήτου και την επιβολή συντελεστή 20%-30% στο καθαρό δηλωθέν εισόδημά τους ».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πρώτοι τριγμοί λόγω μέτρων στη συνοχή της κυβέρνησης
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ερωτηματικά για την κυβερνητική συνοχή προέκυψαν αιφνιδίως στην πολιτική ατζέντα, μετά την επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και της ΝΔ. Λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προέτρεψε τον κ. Σαμαρά "να ζητήσει από τους υπουργούς να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους"».
ΚΕΡΔΟΣ: Τι σημαίνει η φορολόγηση των παιγνιδιών του ΟΠΑΠ
Η εφημερίδα γράφει ότι « διτά μηνύματα για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ έστειλε χθες στην αγορά η κυβέρνηση, καθώς από τη μία πλευρά το ΤΑΙΠΕΔ κήρυσσε και επισήμως την έναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης με διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, ενώ από την άλλη το υπουργείο Οικονομικών, αποσαφηνίζοντας τη φορολογική μεταχείριση του Οργανισμού, καθιστούσε την πώλησή του λιγότερο ελκυστική στους υποψήφιους αγοραστές ».


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 20/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire