ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 4 septembre 2012

Κύπρος - Αλληλοαποκαλύψτε κύριοι, τα λερωμένα σας!



Του Νίκου Τόκα
Φωτογραφία
Θα είναι... θείο δώρο και «φως αληθινό» προς τους ψηφοφόρους εκείνους οι οποίοι αισθάνονται εαυτούς ακόμη ως τυφλά αρνιά (σερνόμενα επί σφαγή, σε κάθε εκλογική διαδικασία), τα οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν των κομματικών επιλογών, ακόμα κι αν κάθετα διαφωνούν με αυτές, εάν επαληθευτεί η είδηση, σύμφωνα με την οποία: Κομματικά επιτελεία συγκεντρώνουν ήδη στοιχεία και θα δημοσιοποιήσουν κατά την προεκλογική περίοδο, σκάνδαλα των αντιπάλων τους!

... Εξάλλου, στην πραγματικότητα, ουδείς αμφιβάλλει ότι και ο κομματικός χώρος, αλλά και κάποιοι «σεσημασμένοι» εκπρόσωποι του είναι «μπλεγμένοι» σε ό,τι μπορεί να θεωρηθεί και να αποτελέσει σκάνδαλο, σε ό,τι δηλαδή είναι παράνομο, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση και προκαλεί βάναυσα το δημόσιο αίσθημα.
... Αποκαλύψεις, οι οποίες ενώ δεν αναμένεται να... εκπλήξουν ή καταπλήξουν, με την έννοια ότι θα ενοχοποιούν... αγίους που αίφνης μετατράπηκαν σε... διαβόλους και πάτησαν ακόμα και πάνω στην Αγία Τράπεζα, εντούτοις, θα έχουν... ειδικό βάρος και μάλιστα λίγο πριν από τις κάλπες: Ενδεχομένως να «σοκάρουν» εκείνους που η φανατική υπακοή σε κομματικούς σχηματισμούς και η πίστη σε πεθαμένες ιδεολογίες, δεν τους αφήνουν να δουν πέρα από την μύτη τους, που τους κρατούν σκέψη και κρίση, μόνιμα σε... αχρησία!
... Για να μην παρεξηγούμαστε: Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι και μπαγαπόντες, δυστυχώς όμως τέτοιοι βρίσκονται σε όλα τα κόμματα. Και καμιά φορά τους συναντάς μάλιστα σε πολύ υψηλά πόστα, να παρουσιάζονται κάποτε ως... βασιλικότεροι του Βασιλέα: Αυτοί που θα έπρεπε να ήταν ή φυλακή για τα ανομήματα τους, τα οποία καμουφλάρουν κάτω από την πολιτική τους ιδιότητα, ή να βρίσκονται εκτός χώρου, αφού αποτελούν ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει για να δυσφημήσει και απαξιώσει την πολιτική ζωή!
... Λοιπόν: Προχωρήστε κύριοι πολιτικοί, τώρα, σε αποκαλύψεις για σκάνδαλα που βαρύνουν κομματικούς αντιπάλους σας. Θα είναι ίσως -έστω κι αν δεν το συνειδητοποιείτε- από τις λιγοστές... πατριωτικές σας πράξεις. Καθώς τα όσα θα καταγγέλλετε θα... φωτίσουν ακόμη περισσότερο τον βίο και την πολιτεία «ανθρώπων σας», και θα ισχυροποιήσουν την πεποίθηση ότι πολλοί πολιτικοί μόνο για την πάρτη τους αγωνίζονται. Ξεδιάντροπα, προσποιούμενοι ότι είναι αγνοί υπηρέτες της πατρίδας!


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 04/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire