ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 16 septembre 2012

Ο αντίκτυπος στις ΗΠΑ - «Κερδισμένος» από τις ταραχές ο Μπαράκ Ομπάμα

Οι Αµερικανοί τον εµπιστεύονται περισσότερο από τον Ρόµνεϊ σε θέµατα εξωτερικής πολιτικής

«Κερδισμένος» από τις ταραχές ο Μπαράκ Ομπάμα
Πενήντα, σχεδόν, ηµέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η ανάφλεξη στον αραβικό κόσµο βάζει την εξωτερική πολιτική στο κάδρο της προεκλογικής κούρσας, που µέχρι τώρα µονοπωλούσε η οικονοµία.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα µονοπάτι που θα ήθελε να ακολουθήσει ο Μιτ Ρόµνεϊ, καθώς, κατά µία ειρωνεία της τύχης, ο Οµπάµα, που όταν διεκδικούσε πριν από τέσσερα χρόνια την προεδρία η εξωτερική πολιτική ήταν η αχίλλειος πτέρνα του, παίζει πλέον... εντός έδρας.

Γι' αυτόν τον λόγο ο Ρόµνεϊ θέλησε να ξαναφέρει την οικονοµία σε πρώτο πλάνο, αν και οι νεοσυντηρητικοί των Ρεπουµπλικάνων εξακολουθούν να χρησιµοποιούν σκληρή γλώσσα, αποδίδοντας τον θάνατο του πρέσβη στα «λάθη» της κυβέρνησης Οµπάµα στην εξωτερική πολιτική.
Οι πολίτες, πάντως, φαίνεται να έχουν άλλη άποψη, καθώς, σύµφωνα µε δηµοσκόπηση του Gallup, θεωρούν πως οι Δηµοκρατικοί µπορούν να προστατέψουν το έθνος καλύτερα από τους Ρεπουµπλικάνους. Και παρότι η διαφορά είναι µόλις µία µονάδα, 45% υπέρ των Δηµοκρατικών έναντι 44% για τους Ρεπουµπλικάνους, έναν χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 38% µε 49%, ενώ είναι η πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια που το Ρεπουµπλικανικό κόµµα δεν προηγείται σε αυτό το θέµα.
Επιπλέον, αναφορικά µε το ποιος χειρίζεται καλύτερα τα θέµατα εξωτερικής πολιτικής, ο Οµπάµα συγκεντρώνει 51% έναντι 38% του Ρόµνεϊ, σύµφωνα µε δηµοσκόπηση των Washington Post/ABC News.


Πηγή: www.ethnos.gr
Δημοσιεύτηκε στις 16/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire