ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 20 septembre 2012

Κύπρος - ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ φαίνεται να είναι η κατάσταση με τις ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές

Πάταξη των φαινομένων 


Κάποτε αυτές οι εγκληματικές πράξεις αποτελούσαν μεγάλη είδηση για τα ΜΜΕ και τους πολίτες. Σήμερα είναι καθημερινό φαινόμενο και δεν περιορίζονται μόνο σε μια-δυο περιπτώσεις ημερησίως, αλλά πολλές. Η αυξητική τάση δημιουργεί μιαν ανασφάλεια στους πολίτες. Κοντολογίς, κανείς πλέον δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του. Ακόμη και να βρίσκεται στο σπίτι, να μην απουσιάζει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σε ρεπορτάζ ο «Φ», μέχρι τον Αύγουστο φέτος, είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία 1.983 διαρρήξεις και 940 κλοπές (πέρσι, κατά την αντίστοιχη περίοδο, είχαμε 2.238 διαρρήξεις και 1.101 κλοπές παγκύπρια). Συνεπώς επιβεβαιώνεται και τεκμηριώνεται αυτή η τάση και αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου. Το βάρος πέφτει εκ των πραγμάτων στην Αστυνομία, η οποία καλείται να καταστείλει το έγκλημα. Είναι προφανές ότι υπάρχουν δυσκολίες, λόγω κυρίως της έλλειψης προσωπικού. Υπάρχουν προβλήματα σε πολλά επίπεδα. Δεν ήταν έτοιμη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, καθώς τα τελευταία χρόνια ήταν ραγδαία η αύξησή τους. Δεν έγιναν όμως και ουσιαστικές κινήσεις για να αντιμετωπισθεί αυτή η τάση. Κι αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος.
Ασφαλώς και δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε τις προσπάθειες της Αστυνομίας. Κυρίως για τους αντικειμενικούς λόγους που υπάρχουν και στους οποίους αναφερθήκαμε ήδη. Όμως, οι πολίτες χρειάζονται προστασία. Και δεν μπορούν να απευθυνθούν παρά μόνο στην Αστυνομία.
Δεν μπορεί η Αστυνομία να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να δηλώνει αδυναμία να αντιμετωπίσει καταγγελίες για κλοπές και διαρρήξεις. Ούτε να παραπέμπει τα προβλήματα στις ελληνικές καλένδες.
Έχουμε αναφέρει και το τονίζουμε με ιδιαίτερη έμφαση, πως αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις που έχει η Δύναμη. Τούτο, όμως, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η Αστυνομία στο πεδίο της οργάνωσης, ως αποτέλεσμα όπως επισημάναμε της έλλειψης προσωπικού, δεν αφορούν τους πολίτες. Μπορεί με εσωτερικές αλλαγές και μετακινήσεις να ενισχυθούν τμήματα, τα οποία χειρίζονται τις παρανομίες αυτές και να αποδυναμωθούν άλλα που ασχολούνται με επουσιώδεις υπηρεσίες.
Συνεπώς, η Αστυνομία θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στον τομέα αυτό, που αφορά τόσο στην προστασία των πολιτών όσο και στην εφαρμογή των νόμων και της τάξης.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 20/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire