ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 11 septembre 2012

Ρωσία - «Οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις δεν θα σταματήσουν»


«Μακρύς ο δρόμος για τη δημοκρατία», λέει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξι Νοβάλνι
«Οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στη Ρωσία δεν θα σταματήσουν»
Ο ρώσος αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι αντιμετωπίζει 
την αστυνομία του Πούτιν




Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει την εξουσία μόνο για τα χρήματα, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «The Times», ο ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Αναγνωρίζοντας ότι ο αγώνας για την επικράτηση των δημοκρατικών αξιών στη Ρωσία θα είναι μακρύς, ο 36χρονος δικηγόρος και μπλόγκερ, είπε ότι ο Πούτιν ξεκίνησε τη τρίτη κυβερνητική του θητεία ακολουθώντας μία πολιτική καταστολής στο εσωτερικό και προσεγγίζοντας τη Δύση ώστε να διασφαλίσει ότι ο ίδιος και η άρχουσα τάξη στη Ρωσία θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον πλούτο τους στο εξωτερικό.

Όπως εξήγησε ο Ναβάλνι, το σημαντικότερο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής που αντιμετωπίζει σήμερα η Ρωσία είναι η απειλή επιβολής ταξιδιωτικών περιορισμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αξιωματούχους που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι στη φυλακή.

Ο Μαγκνίτσκι αποκάλυψε μία τεράστια φορολογική απάτη στην οποία εμπλέκονταν διεφθαρμένοι αστυνομικοί. «Δεν έχει κανένα νόημα να είσαι δισεκατομμυριούχος στη Ρωσία αν δεν μπορείς να έχεις μία βίλα στην Ελβετία ή να κάνεις βόλτες στο Τσέλσι» είπε ο Ναβάλνι. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στη Ρωσία, που έφθασαν στην αποκορύφωσή τους τον περασμένο χειμώνα, δεν πρόκειται να σταματήσουν, όμως και το πουτινικό καθεστώς δεν πρόκειται να το βάλει εύκολα κάτω.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι ούτε ο Βλαντίμιρ Πούτιν ούτε εκείνοι που τον περιβάλλουν θα απεμπολήσουν εύκολα την εξουσία, που τους παρέχει τη δυνατότητα για ανεξέλεγκτο πλουτισμό. Γίνονται οι τσάροι και οι αυτοκράτορες του 21ου αιώνα» είπε ο Ναβάλνι, ο οποίος υπήρξε μεταξύ των πρώτων ηγετών της αντιπολίτευσης στη Ρωσία που χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο συγκρούστηκε με το καθεστώς και οργάνωσε μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Στο Twitter έχει περισσότερους από 300.000 «followers».

Ο Ναβάλνι προσέθεσε: «Θα ήταν αφελές να πιστέψω ότι το καθεστώς θα φύγει με μία διαδήλωση. Επίσης θα ήταν περίεργο αν το Κρεμλίνο πίστευε ότι οι διαδηλώσεις θα σταματήσουν, επειδή υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που γνωρίζουν ένα απλό πράγμα: ότι οι Αρχές δεν έχουν νομιμοποίηση επειδή οι εκλογές ήταν αποτέλεσμα νοθείας».
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 11/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire