ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 12 septembre 2012

Ελλάδα - Θρίλερ της Πατρίσια Χάισμιθ θα γυριστεί ταινία στην Κνωσό

Με τον Βίγκο Μόρτενσεν και την Κίρστεν Ντανστ

 
 

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού θα γίνει το σκηνικό ενός ανατριχιαστικού φόνου, στο πλαίσιο της κινηματογραφικής μεταφοράς του φημισμένου μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ, «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», με πρωταγωνιστές τον Βίγκο Μόρτενσεν και την Κίρστεν Ντανστ.


Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τελικά ομόφωνα τα γυρίσματα της εταιρείας Zelus Pictures Ltd για γυρίσματα στην Κνωσό, με το σκεπτικό ότι είναι μια καλή ευκαιρία προβολής της Ελλάδας.

Το μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ (περισσότερο γνωστής στο ευρύ κοινό από το βιβλίο και την ταινία «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ») εκτυλίσσεται μεταξύ άλλων στην Ελλάδα της δεκαετίας του '60, και συγκεκριμένα στην Αθήνα και στην Κρήτη.

Σκηνοθέτης θα είναι ο ο Ιρανός Χοσέιν Αμινί, από τους πιο σημαντικούς νέους σεναριογράφους στο Χόλιγουντ. Ο ίδιος άλλωστε διασκεύασε και το μυθιστόρημα της Χάισμιθ. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013.

Το ΚΑΣ έδωσε ωστόσο το πράσινο φως και σε δύο άλλες παραγωγές.

Η πρώτη αφορά ένα πολιτιστικό ντοκιμαντέρ της γαλλογερμανικής τηλεόρασης «ARTE», η οποία έλαβε άδεια για γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας Α΄, Γ΄, Ζ΄ και Ι' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, από τις 14 ως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Θετική ήταν η γνωμοδότηση και για προς το αίτημα του ιαπωνικού δικτύου «TV Osaka» για γυρίσματα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά και τον λόφο του Φιλοπάππου στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί σε δίωρο πρόγραμμα με τίτλο Wafu-sohnke-Made in Japan Found in The World.


Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 12/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire