ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 15 septembre 2012

Ελλάδα - Για όλα φταίει η... Αννα Βίσση




Του Σωκράτη Tσιχλια
Η ελληνική πολιτεία, ακόμη και την εποχή της χρεοκοπίας, παραμένει αδιόρθωτη. Αντί να πράττει, ως οφείλει, για να επικρατεί στοιχειωδώς ευνομία, ισοπολιτεία, δικαιοσύνη, προσποιείται ότι δρα, επιδεικνύει ασήμαντα επιτεύγματα και κυρίως διαπιστώνει... με όχημα τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία συχνά υποπίπτουν στο αμάρτημα να σερβίρουν αμάσητα όσα εντυπωσιοθηρικά «στοιχεία» τούς προσφέρονται, το κράτος επιχειρεί να εξευμενίσει τα πλήθη, να εκτονώσει την υποφώσκουσα οργή κατά της πολιτικής τάξης υποδεικνύοντας «ενόχους».
Αλλοτε υπαρκτούς, τους οποίους όμως αφήνει ασύλληπτους και ατιμώρητους, κι άλλοτε ανύπαρκτους ή αμφισβητούμενους, όπως συνέβη στη διαβόητη λίστα με τους διάσημους καλλιτέχνες που δηλώνουν ελάχιστο εισόδημα. Το κράτος δηλαδή, λειτουργεί ως καταδότης πολιτών που υποτίθεται ότι δεν συμμορφώνονται ή παρανομούν, ενώ η μόνη δουλειά του είναι να εφαρμόζει τον νόμο επί των παρανομούντων και να επιβλέπει την τήρηση των κανόνων.
Τι εμπόδισε, άραγε, τις εφορίες να ελέγξουν και να συλλάβουν την υποτιθέμενη φοροδιαφυγή της κ. Βίσση και όλων των άλλων της λίστας, οι οποίοι εδώ και 4 δεκαετίες τραγουδούν, επιχειρούν και ζουν, λουσμένοι από το φως της δημοσιότητας; Ποιος δεν άφησε το ΣΔΟΕ, όταν όλη η Ελλάδα βούιζε για τα μαύρα νυχτοκάματα, να εισβάλλει σε μπουζούκια και μιούζικ χολ και να ξετινάξει ταμειακές και τιμολόγια; Γιατί αντ’ αυτού, άραγε, πλασάρουν καταλόγους στα μίντια κλείνοντάς μας το μάτι: ιδού μερικοί που φταίνε για όσα υποφέρετε, κατασπαράξτε τους; Επειδή βλακωδώς ελπίζουν ότι έτσι θα γλιτώσουν το ανάθεμα των βασανισμένων μισθωτών και συνταξιούχων που παρακολουθούν άφωνοι εδώ και δυόμισι χρόνια να μην έχει συλληφθεί ούτε ένα σεντ φοροδιαφυγής. Να μην έχει παταχθεί ούτε το 10% του παρεμπορίου, να μην έχει τιμωρηθεί ούτε ένας επίορκος πολιτικός ή κρατικός λειτουργός από όσους καταλήστεψαν τον δημόσιο πλούτο, να μην έχει ξεκινήσει ούτε μια στοιχειώδης μεταρρύθμιση.
Οι καλλιτέχνες της λίστας ισχυρίζονται ότι φορολογούνται για τον πλούτο που αποκτούν στις, καθόλα νόμιμες, εταιρείες, στις οποίες έχουν αναθέσει τη διαχείριση των οικονομικών τους. Μέχρι στιγμής, πάντως, στις οργισμένες ανακοινώσεις τους, κανείς δημόσιος λειτουργός δεν απάντησε...


Πηγή: Η Καθημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 15/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire