ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 1 septembre 2012

ΗΠΑ - Βιβλίο για το θάνατο του Osama Bin Laden αναστατώνει το Πεντάγωνο

Ένα βιβλίο με λεπτομέρειες από την έφοδο που οδήγησε στην εξόντωση του Osama Bin Laden, αιφνιδιάζει τους υπεύθυνους στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

 


Το επίμαχο βιβλίο με τίτλο «No Easy Day: The Firsthand Account of the Mission That Killed Osama Bin Laden», θα κυκλοφορήσει στις 11 Σεπτεμβρίου και είναι γραμμένο από ένα πρώην μέλος των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων που συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Αl-Quaida.
Το Πεντάγωνο δεν ήξερε τίποτα απολύτως για αυτή την αυτοβιογραφική καταγραφή, μέχρι τη δημοσιοποίηση της είδησης στον Τύπο
. Ο εκδότης-που συνδέεται ως θυγατρική εταιρεία με τον Penguin- δεν αποκάλυψε πολλά στοιχεία για τον συγγραφέα, εκτός του ότι πρόκειται για μέλος της ομάδας Navy Seal Team Six και ότι ήταν «ένας από τους πρώτους άνδρες που πέρασαν μέσα από την πόρτα του τρίτου ορόφου, όπου βρισκόταν η κρυψώνα του αρχηγού των τρομοκρατών και ήταν παρών στο θάνατό του». Υπόσχεται μια λεπτομερή εξιστόρηση της εφόδου, με αφετηρία τη συντριβή του ελικοπτέρου που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή του συγγραφέα, μέχρι την επιβεβαίωση μέσω ασυρμάτου του θανάτου του Βin Laden.
Oι εκδόσεις Penguin υποστήριξαν σε ανακοίνωσή τους ότι πρόκειται «για ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας». Ο συγγραφέας κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Mark Owen, ωστόσο το κανάλι Fox News υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την πραγματική του ταυτότητα: πρόκειται για έναν 36χρονο από την Αλάσκα που αποσύρθηκε από τον στρατό πέρυσι και είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση απελευθέρωσης ενός αμερικανικού πλοίου από Σομαλούς πειρατές το 2009.
Το βιβλίο ήταν το κορυφαίο μυστικό στον εκδοτικό κόσμο και η ανακοίνωση ότι θα κυκλοφορήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, δηλαδή στην 11η επέτειο από τις επιθέσεις της Al-Qaida, έπιασε απροετοίμαστους το Πεντάγωνο αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες.
Ο Tommy Vietor, εκπρόσωπος του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας δήλωσε: «Μάθαμε για αυτό το βιβλίο από τις ανακοινώσεις του Τύπου. Δεν το έχουμε διαβάσει και δεν γνωρίζουμε τι λέει». Από το Αμερικανικό Ναυτικό, ο Johh Kirby, υποστήριξε ότι ο συγγραφέας δεν είχε ζητήσει επίσημη άδεια για να δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά του και υπήρξε προειδοποίηση ότι μπορεί να καταφύγουν σε δικαστικές διώξεις αν αντιληφθούν ότι αποκαλύπτονται απόρρητες πληροφορίες.
Από την πλευρά του ο συγγραφέας, δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο του βιβλίου, απλώς αρκέστηκε να δηλώσει ότι αναφέρεται στις θυσίες που έκαναν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων και πως ελπίζει να εμπνεύσει κι άλλους νέους άνδρες… Το βιβλίο πρόκειται να εκδοθεί λίγο πριν από τις αμερικανικές εκλογές και αναμένεται να προκαλέσει νέες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ήδη οι Ρεπουμπλικανοί έχουν κατηγορήσει τον Barack Obama ότι έχει υπερτονίσει το ρόλο του στον εντοπισμό του Osama Bin Laden, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.


Πηγή: www.clickatlife.gr
Δημοσιεύτηκε στις 28/08/2012 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire