ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 21 septembre 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 21/09/2012




ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ούτε το πακέτο μέτρων έκλεισε, ούτε κάποια απόφαση ελήφθη!
Η εφημερίδα γράφει ότι « χωρίς οριστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε και η χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, καθώς το πακέτο των μέτρων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα συνεχίζονται ».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τσίπρας εν... κρυπτώ με τους εφοπλιστές
Η εφημερίδα γράφει ότι « βαθιά υπόκλιση στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποίησε -εν κρυπτώ- ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, τρέχοντας να προσεγγίσει το «κακό κεφάλαιο» και κοροϊδεύοντας τις αριστερές συνιστώσες του».

ΕΘΝΟΣ: Εξτρα φόρος σε ακίνητα - επαγγελματίες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « δέσμη νέων φορολογικών μέτρων φέρνει η τρόικα στο διαπραγματευτικό προσκήνιο. Αυτή τη φορά είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μπαίνουν στο στόχαστρο. το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη νομοθετικές διατάξεις ».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπήκαμε σε τζαμί στο κέντρο της Αθήνας!
Σύμφωνα με την εφημερίδα « σε ένα από τα 100 και πλέον τζαμιά που κατακλύζουν πλέον το κέντρο της Αθήνας, μπήκε η κάμερα της "Ελεύθερης Ωρας"».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ερχονται χαράτσια σε ενοίκια και αγρότες
Η εφημερίδα γράφει ότι «έκτακτη εισφορά από 150 ευρώ και πάνω για τους ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα ακίνητά τους. Οι αγρότες χάνουν το αφορολόγητο, θα πρέπει να τηρούν βιβλία και θα φορολογούνται όπως οι επαγγελματίες ».
ΕΣΤΙΑ: Βαρύ το τίμημα των μη απολύσεων
Η εφημερίδα τονίζει ότι « σήμερα λοιπόν, ο ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα της πολιτικής των μη απολύσεων στο δημόσιο, στην οποία επιμένουν δυστυχώς όλα τα κόμματα. Η τρόικα πίεσε από την πρώτη στιγμή να γίνουν απολύσεις, αλλά σύσσωμο το πολιτικό μας σύστημα αντέδρασε. Εξ ου και τώρα, για να επιτευχθή ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών, επιβάλλονται οριζόντιες περικοπές μισθών και κατακρεουργούνται οι συντάξεις».
Η ΑΥΓΗ: Μαστίγιο με 15 δισ. και ΜΑΤ
Σύμφωνα με την εφημερίδα « από συνάντηση σε συνάντηση η τρόικα εσωτερικού αυξάνει το πακέτο μέτρων με νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και με την επιβολή νέων φόρων, όπως η ιδέα για έκτακτη εισφορά 150 ευρώ στα ενοίκια ».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σύνταξη στα 67 ή απόλυση θα επιλέξουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « το μέτρο αυτό, ουσιαστικά αποτελεί κίνητρο για τους δημοσίους υπαλλήλους να βγουν μέσα στο 2013 στη σύνταξη και να γλιτώσουν την απόλυση μέσω της νέου τύπου εφεδρείας".
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: Χαριστική βολή χωρίς αντίσταση. Αλαλούμ στη σύσκεψη - Ερχονται νέα χαράτσια
Η εφημερίδα σημειώνει « κεφαλικός φόρος 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Αύξηση φορολογίας κατά 370% προτείνει η Τρόικα. Στουρνάρας: Τα μέτρα είναι 9+2, 5+2 δισ. ευρώ. Βενιζέλος: Εγώ ξέρω για 8+3,5 δισ. ευρώ. Κουβέλης: Δεν έχει κλείσει τίποτα οριστικά ».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επιπλέον φόροι ύψους 2 δισ. ευρώ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « εξαιρετικά δύσκολη θεωρείται πλέον η επίτευξη οριστικής συμφωνίας έως την Κυριακή, καθώς η τρόικα ζητεί επιπλέον μέτρα 2 δισ. ευρώ από φόρους, πέραν της περικοπής των δαπανών κατά 11,6 δισ. ευρώ ».
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Γονικές παροχές τώρα γιατί καραδοκεί η εφορία
Η εφημερίδα γράφει ότι « με το προηγούμενο καθεστώς η γονική παροχή φορολογούνταν με τον μισό φόρο της δωρεάς, γεγονός που πλέον έχει καταργηθεί, εξομοιούμενου του φόρου γονικής παροχής με τον φόρο δωρεάς. Από νομική άποψη όμως, η γονική παροχή ανακαλείται νομικά πολύ πιο δύσκολα, εν αντιθέσει με τη δωρεά, η οποία είναι ελευθέρα ανακλητή, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου ».
Ο ΛΟΓΟΣ: Επιβολή νέου κεφαλικού φόρου
Σύμφωνα με την εφημερίδα « πρόταση στην τρόικα για εφαρμογή των περικοπών δαπανών σε δύο φάσεις κατέθεσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα έχει ως εξής: εάν μέχρι το 2014 η Ελλάδα καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους, καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα και περιορίσει την ύφεση, δεν θα είναι υποχρεωμένη να λάβει πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2015-1016 ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να καταργηθεί στην πράξη το χαράτσι στη λαϊκή κατοικία
Η εφημερίδα αναφέρει ότι « πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει και η φοροεπιδρομή ενάντια στη λαϊκή κατοικία. Εκτός από το ΕΤΑΚ 2009, το ΦΑΠ 2010 και 2011, ήδη τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν λάβει τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ που, εκτός των φόρων για Δήμους, ΕΡΤ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, περιλαμβάνει και την 1η δόση του τέλους ακινήτων ή ΕΕΤΗΔΕ, δηλαδή του χαρατσιού της ΔΕΗ για το 2012 ».
ΤΑ ΝΕΑ: Νέοι φόροι σε ακίνητα και επαγγελματίες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « βαριά φορο-καμπάνα για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και για όσους διαθέτουν εισοδήματα από ενοίκια επιφυλάσσει η νέα φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι μπορούν να προσδοκούν αύξηση του αφορολόγητου ορίου και μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος ».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αναζητούν τα λεφτά από την υπεξαίρεση. Αρχισε η δίκη για το σκάνδαλο στο Δήμο Θεσσαλονίκης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Κατάργηση των αυτοτελών και τεκμαρτών φορολογιών
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « ανατροπή στο καθεστώς φορολόγησης φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και επαγγελματιών προβλέπει το σχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης που παρουσίασε στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Φορο-ανατροπές. Σε εισοδήματα και επιχειρήσεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « ανατρέπεται πλήρως το φορολογικό καθεστώς για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις. Δεν θα φορολογούνται, πλέον, με βάση την κλίμακα, αλλά με φόρο ανάλογο με αυτόν που ισχύει για τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ ».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τυφλοί» φόροι και τέλη αντί της μεταρρύθμισης
Η εφημερίδα τονίζει ότι « νέα "κεφαλική" έκτακτη εισφορά και σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις σε ακίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και στους έχοντες και αγροτικά εισοδήματα, απόδοσης 2 δισ. ευρώ, τέθηκαν υπόψη της τρόικας, ως πρόσθετα μέτρα πέραν των περικοπών των δαπανών κατά 11,5 δισ.ευρώ, που εκκρεμεί η ολοκλήρωσή τους ».
ΚΕΡΔΟΣ: Και άλλα εισπρακτικά μέτρα για να συμπληρωθεί το πακέτο
Η εφημερίδα γράφει ότι « στη... γύρα για δύο επιπλέον δισ. ευρώ βγαίνει το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζοντας κάθε πηγή άντλησης εσόδων που ξεκινά από την επιβολή κεφαλικού φόρου (!), περιλαμβάνει την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και φτάνει μέχρι τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις αδρανείς καταθέσεις! Το ποσό των 2 δισ. ευρώ αναζητείται πέραν των 11,5 δισ. ευρώ του συζητούμενου πακέτου ».
DEALnews: Πούλησε ο Λάτσης
Η εφημερίδα γράφει ότι « μόλις χθες επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας της "Deal" ότι ο Ελληνας μεγαλοεπιχειρηματίας που μέσω της Paneurope Holdings ελέγχει το 41% των ΕΛΠΕ υπέγραψε και αρχήν συμφωνία για πώληση του ποσοστού του με μια άλλη ρωσική εταιρία την Negusnft Oil Company η οποία ανήκει στον Ομιλο Sider και συμμετέχει ήδη στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ » .


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 21/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire