ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 1 septembre 2012

Κύπρος - Δυστυχώς... αναγιώνουμε τον κούφο στον κόρφο μας!



Του Νίκου Τόκα
Φωτογραφία
ΔΙΑΒΑΖΑ χθες την είδηση, σύμφωνα με την οποία «ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ έκαναν καθοριστικό βήμα για συνεργασία στις προεδρικές» και χωρίς να το θέλω... χαμογέλασα ειρωνικά.
...Προς Θεού, δεν... απαξιώνω τις όποιες κομματικές συνεργασίες, δεν υποστηρίζω την... πολεμική μέχρι τελικής πτώσης μεταξύ των διαφόρων κομματαρχών, δεν είμαι εναντίον του συνεχούς διαλόγου και της διαβούλευσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας, για αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, σιχαίνομαι και απεχθάνομαι όμως απεριόριστα το ψέμα και την πολιτική κολοτούμπα.
Ιδιαίτερα το πολιτικό ψέμα εκείνο πάνω στο οποίο οικοδομούνται ευκαιριακές συμμαχίες που αποσκοπούν συνήθως στην κατάληψη της εξουσίας και τον διαμοιρασμό των λαφύρων της.
....Και η εκκολαπτόμενησυνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, ακριβώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας συμφεροντολογικής συμφωνίας, η οποία δεν διαθέτει γερά θεμέλια, και κτίζεται ουσιαστικά πάνω στην άμμο, έχοντας ως «βάση» της μόνο τον θεατρινισμό και την υποκρισία των πρωταγωνιστών της που μπροστά στην... θέα του Προεδρικού, παρουσιάζονται ως πολιτικοί ακροβάτες που υπόσχονται θεαματικές κολοτούμπες!
...Πρόκειταιεπίσης για συνεργασία που αποθεώνει τον καιροσκοπισμό και λαϊκισμό και επαληθεύει την εκτίμηση για έλλειμμα αξιοπιστίας και ήθους της πολιτικής ζωής, πέραν του ότι προδίδει και τη... διαρκή αγωνία πολιτικών, που θέλουν πάση θυσία, και κάτω από οποιοδήποτε ουρανό και... θεό, να είναι οι ίδιοι βολεμένοι!
...Βέβαια,η πιο πάνω λυκοφιλία, αν ευτυχήσει να «δέσει», δεν θα διαφέρει σημαντικά ως προς τα... ποιοτικά χαρακτηριστικά της, από τους τελευταίους περιπετειώδεις και ανόητους... έρωτες ανάμεσα σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, όπου και εκεί, η λάμψη και μόνο της εξουσίας είχε τυφλώσει τις κατά τα άλλα... όμορες δυνάμεις. Οι οποίες, πολιτικές δυνάμεις, ήταν τοις πάσι γνωστό, ότι όχι μόνο δεν... χωνεύοντο μεταξύ τους λόγω των διαφορετικών θέσεών τους στο Κυπριακό, αλλά υπήρχε και σοβαρό πρόβλημα πραγματικού μίσους, ανάμεσα σε πρωτοκλασάτα στελέχη τους.
...Συμπέρασμα: Με ευκαιριακές κομματικές συμμαχίες, όπου... βρίθουν πολιτικής και προσωπικής ιδιοτέλειας, δεν κυβερνάται η Κύπρος, το τέλος της θα είναι ο πάτος. Δυστυχώς, στην καταστροφική αυτή πορεία, συμβάλλουμε κι εμείς οι πολίτες-ψηφοφόροι, που συνεχίζουμε να... δοξάζουμε πολιτικούς και να... ευλογούμε τα ιδιοτελή πολιτικά παιγνιδάκια τους. Είναι, σε κάποιες περιπτώσεις, σαν να... αναγιώνουμε τον κούφο μέσα στον κόρφο μας.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 01/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire