ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 11 septembre 2012

Ιταλία - Η ρωμαϊκή σπηλιά του Σίλβιο


Φωτογραφία
 
Κάτι ανάμεσα σε βίλα ρωμαϊκών οργίων και έπαυλη κακοποιού από ταινία του Τζέιμς Μποντ θυμίζει η Βίλα Τσερτόζα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός στη βίλα των μπούνγκα μπούνγκα έχει κατασκευάσει μέχρι και σπηλιά που βγαίνει στη θάλασσα. Η σπηλιά, στην οποία υπάρχει μέχρι και πισίνα με ψηφιδωτό που απεικονίζει τον Ποσειδώνα στον πυθμένα της, βγαίνει κατευθείαν στη θάλασσα και διασφαλίζει τη διακριτική μετακίνηση από και προς τη Βίλα Τσερτόζα στην Κόστα Σμεράλντα της Σαρδηνίας, η οποία έχει φιλοξενήσει κατά διαστήματα προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, όπως τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και τη σύζυγό του Σέρι και το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όπως φαίνεται από τις επίμαχες φωτογραφίες, το δρόμο προς τη θάλασσα κλείνει μια δίφυλλη τεράστια πόρτα που είναι βυθισμένη μέχρι κάποιο ύψος στο νερό, ενώ η σπηλιά επικοινωνεί με το υπόλοιπο κτίσμα μέσω μιας σκάλας, η οποία φωτίζεται από φώτα στο δάπεδο.
Οι φήμες για τη σπηλιά, που έφτιαξε ο ίδιος ο Καβαλιέρε, κυκλοφορούν ήδη από το 2004, όμως για πρώτη φορά την Κυριακή επιβεβαιώθηκε η ύπαρξή της, μέσω φωτογραφιών που ανέβασε στο προσωπικό ιστολόγιό του ο παπαράτσι Αντονέλο Ζαπαντού. Ο Ζαπαντού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Νέμεση του 76χρονου επιχειρηματία-πολιτι- κού, αφού οι φωτογραφίες που είχε τραβήξει το 2009 με γυμνά μοντέλα εντός της Βίλας Τσερτόζα και τον επίσης γυμνό πρώην πρωθυπουργό της Τσεχίας, Μίρεκ Τοπολάνεκ, αποτέλεσαν μία από τις πρώτες αποδείξεις για τα όργια που συνέβαιναν εκεί.




Το 2004, όταν είχαν κυκλοφορήσει οι φήμες ότι έκανε αλλαγές στη Βίλα Τσερτόζα χωρίς άδεια, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε επικαλεστεί θέματα ασφαλείας. Μάλιστα είχε ισχυριστεί ότι για τις κατασκευές και τις επεκτάσεις της βίλας είχε συμβουλευτεί τον τότε υπουργό Υποδομών, Πιέτρο Λουνάρντιο, ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει ότι οι εργασίες ήταν καθ’ όλα νόμιμες και δε χρειάζονταν έγκριση από τις Αρχές.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 11/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire