ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 1 septembre 2012

Κύπρος - Το ρημάδι και το πουπανοπροίτζιν



Λάζαρος Μαύρος



Ο Σ Α ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΑΝ ακόμη και οι μη αριστεροί ψηφοφόροι από την 1η στην ιστορία της Κύπρου αριστερή κυβέρνηση, στον τομέα της κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής, διαψεύστηκαν, κατέρρευσαν κι έγιναν ρημάδι επί της προεδρίας Χριστόφια. Έχοντας στα χέρια της για πέντε χρόνια την εξουσία η αριστερά («ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις») κουμάνταρε τόσο αδέξια και καταστροφικά την Οικονομία του τόπου ώστε, οκτώ μήνες προτού εγκαταλείψει το Προεδρικό, να 'χει προσκαλέσει την Τρόικα και να διαπραγματεύεται τους όρους υποταγής της Κύπρου στην Τροϊκοκρατία…


Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι ΠΟΥ
υποτίθεται ότι απ’ τα κομματικά τους γεννοφάσκια ήξεραν απ’ έξω κι ανακατωτά τη βουλιμία του παγκόσμιου ανελέητου καπιταλισμού και κόρδωναν, με τα δοκτοράτα και τις ρητορείες τους, ενάντια στον ασύδοτο νεο-φιλελευθερισμό, πολιτεύτηκαν ως κυβέρνηση με τόση ασχετίλα κι αναξιότητα ώστε να παραδώσουν την Οικονομία στα μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά των αφεντικών της Τρόικας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξολοθρευτή παγκοσμίως του Κράτους Προνοίας. Ούτε «πληρωμένοι πράκτορες» του παραπαίοντος παγκόσμιου καπιταλισμού να ήσαν, δεν θα κατόρθωναν τέτοια κατάντια.

Φ Ο Ρ Τ Ω Σ Α Ν ΣΤΟΥΣ
ώμους των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων, των τετραπλασιασθέντων μυριάδων ανέργων και των πολλαπλασιασθέντων στα όρια της φτώχιας, όσα ίσως δεν θα μπορούσε ποτέ να φορτώσει η πιο δεξιά κυβέρνηση νεο-φιλελευθερισμού, έχουσα ως... μαχητική αντιπολίτευση το ΑΚΕΛ. Το οποίο, ωστόσο, κυβερνώντας, έφθασε μέχρι του σημείου να καυχιέται δημοσίως για τα… εκατομμυριούχα κομματικά του ταμεία! Με πουπανοπροίτζιν την αίτηση που υπέβαλε η αριστερή κυβέρνηση Χριστόφια - ΑΚΕΛ για υπαγωγή της Κύπρου στην Τρόικα: Επιβολή της οποίας, παντού και πάντα, ήταν και είναι τρεις ακατέβατες απαιτήσεις-όροι, για τη χορήγηση δανείων: (α) Ιδιωτικοποιήσεις (β) Κρατική απορρύθμιση (γ) Περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Ήτοι, μέτρα προαγωγής κι επιβολής της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ στην πλειονότητα της κοινωνίας.

Κ Υ Β Ε Ρ Ν Η Σ Α Ν
-όπως αποδεικνύεται- στρώνοντας, ακουσίως πλην μοιραίως, το χαλί ανόδου της δεξιάς αυτοπροσώπως στην εξουσία. Απέδειξαν «με [απίστευτο] γινάτι» ότι δεν ξέρουν, δεν ήξεραν, ουδέποτε είχαν τα προσόντα, να κυβερνούν. Τώρα προσδοκούν ότι μόνο με τον Αναστασιάδη στην προεδρία μπορούν να ελπίζουν ότι το ΑΚΕΛ θα επανακτήσει, ως αντιπολίτευση, την εκλογική του δύναμη που ήταν την 1η Κυριακή των προεδρικών εκλογών του 2008 στο 33,29% και η διακυβέρνηση του Δημήτρη του Χριστόφια την κατέρρευσε στο 17,4%. Και ως προς αυτό αισθάνονται πολύ… βολικό που προσκάλεσαν και την Τρόικα!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ

Πόσοι απ’ τους πολίτες αμφιβάλλουν ότι ακόμα και με τον… Έρογλου, αν «είχε συγκριτικό πλεονέκτημα» στις επόμενες εκλογές, θα ήσαν πρόθυμοι οι Καρεκλολάγνοι, Εξουσιοθήρες, Κυβερνοβδέλλες, ΔΗμοσιοΚΟρβανοφάδες, να «Κλείσουν το DEAL», προκειμένου να επαληθεύσουν την αληθέστερη ιδιοτέλειά τους ως Τσιβίτζια της Εξουσίας; Μπορούν, άραγε, οι αξιότιμοι δημοσκόποι να προσθέσουν μιαν ακόμα στήλη στις επόμενες δημοσκοπήσεις τους για να μετρηθεί το εύρος, το ύψος και το βάθος της αηδίας των πολιτών;


Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 01/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire