ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 1 septembre 2012

Κύπρος - Το ζωικό βασίλειο κυβερνά στην κυπριακή πολιτική ζούγκλα!


Σάββας Ιακωβίδης


Οι πολιτικοί μας δεν μαθαίνουν! Ξεκομμένοι και απομονωμένοι στον κωμικό μικρόκοσμό τους, ασεβούν και ασελγούν στη νοημοσύνη και στην αξιοπρέπεια των πολιτών. Ακόμα η προεκλογική εκστρατεία δεν άρχισε και η ζωολογία έκανε ξανά και αποκρουστικά την εμφάνισή της στην κυπριακή πολιτική ζούγκλα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ως «λαγός».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιτίθεται στον Ν. Αναστασιάδη και τον χαρακτηρίζει ως «χαμαιλέοντα», δηλαδή τον γνωστό χαμουλιό, που αλλάζει συνεχώς χρώματα για να συγκαλύπτεται και να διαφεύγει των εχθρών του. Ο Δ. Χριστόφιας καταγγέλλει ως «ψεύτη» τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Ο υποψήφιος για την προεδρία, Στ. Μαλάς, επικαλείται «ειδύλλια, προικοσύμφωνα και συνοικέσια». Ο βουλευτής των Οικολόγων αναφέρεται σε «γυμνό βασιλιά» και σε «παλλακίδα» που ξαπλώνει στο πάπλωμα της εξουσίας. Ο άλλος υποψήφιος, Γ. Λιλλήκας, μετρά… λεωφορεία που, κατ’ ισχυρισμόν του, θα χρειαστεί για να μεταφέρουν όλους εκείνους, στους οποίους ο Ν. Αναστασιάδης υποσχέθηκε θέσεις και αξιώματα.

Όλα αυτά τα… ζωικά και τα… ζωώδη, διανθισμένα με ολίγην ΕΟΚΑ Β’, ολίγον φασισμό (για να μην ξεχνάμε ποιος έφερε την τουρκική εισβολή…), μια πρέζα από Παττακό αλλά και με παραπομπές στο σχέδιο Ανάν, στην καταγγελία της Κύπρου. Είναι και το χρηματιστήριο, οι τράπεζες και, φυσικά, οι μεταλλάξεις, οι μετακινήσεις, οι διαφοροποιήσεις σε θέσεις και πολιτικές. Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα είχε γίνει πολύς λόγος για ελέφαντες, που δεν αποσύρονταν έγκαιρα στο πολιτικό κοιμητήριό τους και, προπάντων, για τσιμεντωμένους καρεκλοκένταυρους.
Για… παπουτσωμένους γάτους, ακόμα να γίνει λόγος. Κοντά σε αυτά, προσθέστε τα αχρεία υπονοούμενα για την πνευματική και σωματική υγεία αντιπάλων, σε μια προσπάθεια κακεντρεχούς και άθλιας προσβολής, απαξίωσης και χλεύης της προσωπικότητάς τους. Αυτή είναι, δυστυχώς, η πολιτική ζωή στην Κύπρο. Κι ακόμα δεν άρχισαν τα όργανα…
Οι υποψήφιοι και τα κόμματα, οι πολιτικάντηδες και οι μαγκουροφόροι τους, οι κομματάρχες και οι παρατρεχάμενοί τους ακόμα δεν έβαλαν μπρος για να διασύρουν, να εξευτελίσουν, να διαβάλουν και να κακολογήσουν όσους θεωρούν απειλή για τον ευνοούμενό τους. Αυτή η πολιτική μάς… ταιριάζει; Όχι βέβαια! Αυτοί οι πολιτικοί μάς… εκφράζουν; Ούτε κατά διάνοιαν! Αυτά τα πολιτικά «ήθη» και αήθη μάς χαρακτηρίζουν; Άπαγε της βλασφημίας!
Αυτός ο πολιτικός εκφαυλισμός, αυτή η ανεκδιήγητη αποβορβόρωση, αυτός ο κομπορρήμων εκμαυλισμός μάς διακρίνει ως πολίτες; Θεός φυλάξοι! Και πότε όλα αυτά τα αφόρητα, τα καταδικαστέα και τα απορριπτέα; Την ώρα που οι δεινά δοκιμαζόμενοι, από την οικονομική κρίση, πολίτες αναμένουν από την πολιτική ηγεσία υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ήθος, ποιότητα λόγου και πράξεων. Κυρίως, απαιτούν ενότητα δυνάμεων, ομόνοια θέσεων και συναντίληψη ενώπιον της Τρόικας και της οικονομικής, πολιτικής κρίσης.
Διερωτάται, λοιπόν, κάθε πολίτης, μέσα σε αυτή την πολιτική παράνοια, που πλήττει καταιγιστικά τον τόπο: «Μα, αυτοί οι πολιτικοί και οι υποψήφιοι θα μας… σώσουν; Μη σώσουν! Μα, αυτοί οι κομματάρχες θα εργασθούν για το αύριο των παιδιών μας; Ο Θεός να μας φυλάει!». Μα, αυτοί, δεν είναι σοβαροί! Είναι ανεύθυνοι και επιπόλαιοι, αφού φαίνονται να μην έχουν καταλάβει ακόμα σε ποιο βάραθρο έχει πέσει ο τόπος και γιατί επειγόντως, έστω και τώρα, πρέπει να σωθεί. Ποιος θα τον σώσει; Πάντως ούτε οι πολιτικοί λαγοί ούτε οι χαμαιλέοντες ούτε οι ελέφαντες ούτε οι δεινόσαυροι. Και οι γκρίζοι λύκοι, πιο πέρα, καραδοκούν…


Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 31/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire