ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 20 septembre 2012

ΗΠΑ - Εδραιώνεται το προβάδισμα Ομπάμα μετά την καταστροφική εβδομάδα του Ρόμνεϊ

Σταθερά μπροστά στις πέντε μονάδες


Προβάδισμα πέντε μονάδων διατηρεί ο Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ στην κούρσα για την αμερικανική προεδρία, σταθεροποιώντας τη δημοσκοπική υπεροχή χωρίς να επωφελείται πάντως από την καταστροφική εβδομάδα για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο -με αποκορύφωμα τις δηλώσεις που ήλθαν στο φως περί εξαρτημένων από επιδόματα ψηφοφόρων του Ομπάμα στην ψήφο των οποίων δεν υπολογίζει.


Το επίμαχο κρυφό βίντεο «έκανε» πρωτοσέλιδα, όμως δεν θεωρείται πιθανό ότι θα επηρεάσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα κάνουν την επιλογή ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ με βάση την κατάσταση της οικονομίας, όπως επισημαίνει η δημοσκόπησης του ινστιτούτου Ipsos Τζούλια Κλαρκ.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters το διάστημα 16-20 Σεπτεμβρίου, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ συγκεντρώνει ποσοστό 48% μεταξύ όσων προτίθενται να ψηφίσουν και ακολουθεί ο Μιτ Ρόμνεϊ με 43%.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει χάσει το προβάδισμα που πήρε από τις 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά το συνέδριο του Κόμματος που τον έχρισε και επισήμως υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές.

Σχεδόν σε όλα τα θέματα, από το ποιος θα προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης μέχρι το ποιος έχει πιο «προεδρική εμφάνιση» ο Ομπάμα προηγείται του Ρόμνεϊ με διαφορά που ξεπερνά τις 10 μονάδες.
Μόνο στο ερώτημα ποιος είναι «θρησκευόμενος» ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνει ποσοστό 43% έναντι 34% του Ομπάμα.


Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 20/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire