ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 3 septembre 2012

Κύπρος - Προς Επιστρέφοντας



Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
Πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη και –δασκαλικότάμακαι συνήθεια δεκαετιών– ο χρονογράφος ...καλωσορίζει τους επιστρέφοντας. (Οι επέτειοι της 3ης Σεπτεμβρίου... φαγώθηκαν ΣΥΡΙΖΑ!)
Φέτος, με το ένα μάτι –λοξά και ...χρεοκοπημένα– υπάρχει και η ανησυχία μιας άλλης ...επιστροφής –αυτής των Τροϊκανών– που –πια– δεν θα είναιδιερευνητική επίσκεψη,αλλά προθεσμιακή-μηνμονιακή.
Ωστόσο, μαθημένοι και –αρκούντως– προπονημένοι για δύσκολους χειμώνες, ας περιοριστούμε στους επιστρέφοντες που δεν ξεχνούν –και– το Στερνοπούλι της Πανδώρας. Έτσι:

Στα σχολεία θα επιστρέψουν οι δάσκαλοι –όσοι ζηλεύουν τις διακοπές τους και μετρούν τις μέρες και τις ώρες τους με μπακαλίστικους υπολογισμούς, πρέπει να κληθούν κάποια μέρα να κρατήσουν μια τάξη για διδακτική περίοδο, οπότε θ’ αντιληφθούν καιπώς...μετριέται ο χρόνος– αναμένοντας τις παιδικές φωνές για να ζωντανέψουν οι σχολικές αίθουσες και οι αυλές.
Οι εγερθησόμενοι προ της 6ης πρωινής θα συναπαντηθούν στην «Πρώτη Εκπομπή» τους –γεμάτες οι μπαταρίεςαπό τον ήλιο και τα μελτέμια του Αιγαίου, για να ...αντέχονται τα χειμωνιάτικα πρωινά. (Επίμονοι ...λυχναφήδες, που θα έλεγε και ο μ. Κολώτας, κατάπληκτος πώς αφομοιώθηκε ο πλατωνικός γραπτός λόγος της αρχαίας στη λαϊκή προφορική παράδοση της Κυπριακής)
Λοιπόν:
Οι επιστρέφοντες στις εργασίες τους καλή δύναμη να έχουν –ήδη, θεωρούνται ...καλότυχοι, όταν πλανάται τόση ανεργία– οι κυβερνο-κομματικοί προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τη –γενικότερη– χρεοκοπία, οι–κατ’επίφασιν–αντιπολιτευόμενοι ανησυχούν για την «καμένη γη» που θα παραλάβουν, και... Εκείνη η αφόρητη πρόκληση της τουρκικής κατοχής στον Πενταδάκτυλο μάς ...
συνεφέρνει: Αποφασιστικά και πεισματικά νύχια στις χούφτες.
Ότι:
«Την Ελευθερία την χρωστάμε ο ένας στον άλλον»... 


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 03/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire